Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Перший та чинний рекордсмени. Фото: Reeve Jolliffe

Американський дослідник Віктор Весково встановив новий рекорд із занурення на дно Маріанського жолоба –10 927 метрів. Це на 11 метрів глибше за попередній рекорд. Крім фауни на дні зафіксували також поліетиленове сміття. Про це повідомляє ВВС.

Фото: Atlantic Productions для Discovery Channel

За чотири години дослідження Весково виявив, зокрема, кілька видів невідомих науці істот, а також пакет і обгортки від цукерок. Істот перевірятимуть на вміст мікропластику. Під час попередніх занурень, зазначає видання, таких знахідок не було.

Нововиявлена океанська фауна – це чотири нових види ракоподібних, а саме бокоплави або амфіподи.

Зазначається, що Весково став третьою людиною, якій вдалося дістатися найбільших океанських глибин. Першим це у 1960 році зробили лейтенант ВМС США Дон Волш та швейцарський інженер Жак Піккар. 2019 року рекорд побив приватний підприємець Віктор Весково. Його експедиція називається «П’ять глибин» та призначена для дослідження найбільших глибин у п’яти океанах.

Фото: Reeve Jolliffe

Батискаф для занурення виготовила компанія Triton Submarines. Глибина Маріанського жолобу становить 11 кілометрів.

Нагадаємо, нещодавно в шлунку океанської тварини знайшли 40 кілограмів сміття. Тоді ж ВВС навело результати доповіді організацій Ocean Conservancy та McKinsey Center for Business and Environment від 2015 року: згідно з нею, 60% всього пластикового сміття в океани викидають у Філіппінах, Китаї, В’єтнамі, Індонезії та Таїланді.

Дивіться також проект плавучого міста – без автомобілів і багатоповерхівок. В ООН мають намір його реалізувати. До фінансування планують залучити інвесторів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button