Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Процес утилізації товарів. Скріншот із відео M6

Компанія Amazon утилізує нерозпродані товари, зокрема й ті, що коштують сотні доларів. Про це свідчать журналістське розслідування французького телеканалу M6, повідомляє Le Monde.

У січні репортер таємно зняв «зону знищення» на одному зі складів Amazon. Працівники викидали іграшки, книги, дитячі підгузки, телевізори.

За даними журналіста, це поширена практика на французьких складах компанії. На дрібному складі в містечку Шалон-сюр-Сон за дев’ять місяців утилізували 293 тисяч нерозпроданих товарів. Загалом у Франції торік знищили близько 3,2 мільйона товарів, стверджують автори репортажу, посилаючись на отримані від компанії документи.

Зона утилізації товарів. Скріншот із відео M6

Один із підприємців розповів репортерам, що Amazon брав з його фірми 14 євро за повернення товару і 11 євро за його знищення. Вартість зберігання на складах зростає в десятки разів, якщо товар лежить понад півроку – з 26 євро за метр кубічний до 500 євро за такий же простір. Тож для постачальників дешевше дозволити Amazon знищити товари, ніж далі оплачувати зберігання або замовляти повернення.

Журналіст британської газети The Mail on Sunday «під прикриттям» розпитував менеджера одного зі складів у Великій Британії, й той відповів, що частину нереалізованих товарів Amazon повертає, частину – знищує.

Представники Amazon не підтвердили і не спростували цю інформацію, але повідомили, що практикують передання нерозпроданих товарів на благодійність.

Міністр пенсійного забезпечення Великої Британії Гай Опперман назвав таку практику Amazon ганебною.

Читайте також: Працівники Amazon слухають приватні бесіди людей з віртуальним помічником Alexa

Нагадаємо, раніше журналісти виявили, що Amazon використовує систему, яка може автоматично звільняти працівників.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button