Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23608 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: УНІАН

Сьогодні, 15 травня, Київрада затвердила Міську цільову програму підвищення організації та безпеки дорожнього руху до 2022 року. Зазначається, що в порівнянні з 2016 роком, за 2017-й на дорогах міста кількість смертельних ДТП зросла майже на 48%.

Уривок з обґрунтування необхідності прийняття програми

Серед заходів, яких вживатимуть в рамках програми: вдосконалення обліку та аналітики ДТП, впровадження автоматизованого контролю шкидкості руху на дорогах, збільшення і вдосконалення наземних переходів, встановлення засобів примусового зниження швидкості. Про інші обмеження ліміту швидкості руху не йдеться.

Нагадаємо, секретар Київради Володимир Прокопів зауважив, що швидкість руху на дорогах можна збільшувати, якщо кількість жертв ДТП не зростає. Крім того, Київрада вже планує збільшити ліміт руху. В документі ж зазначають, що Програма має, зокрема, «пріоритезувати життя та здоров’я людини перед комерціалізацією відношення до безпеки та безпідставним бажанням неадекватних дій на вулицях та дорогах».

Нагадаємо, нещодавно Uber запустив послугу Shuttle. Сервіс вже звинувачують в незаконності та забрудненні повітря. При цьому мер міста зрадів впровадженню нового сервісу. «Я роблю все для того, щоб залучати нові технології, що роблять життя в столиці більш комфортним», – запевнив Кличко.

Депутати очікують, що Програма скоротить кількість смертей у ДТП на 30% в порівнянні з 2015 роком. За прийняття проголосували 65 депутатів. Впродовж чотирьох років на роботи відведено 2,37 мільярда гривень, з яких 1,07 мільярда надасть Європейський інвестиційний банк. Програму можна переглянути за посиланням.

Читайте також: Ментальність ні до чого: які заходи можуть зменшити смертність на дорогах вдвічі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button