Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Реконструктори Катерина Ляшенко і Сергій Гуньков. Фото: facebook.com/katya.liashenko.3

З 18 до 26 травня у музеї імені Богдана та Варвари Ханенків презентуватимуть проект «Середньовіччя. Living history», повідомляє прес-служба музею.

Протягом тижня у залах європейської частини виставлятимуть предмети, відтворені за історичними джерелами та артефактами XIV-XVI століть.

Зокрема, посеред зали встановлять лицарське шатро XIV століття. Покажуть зброю та обладунки, повне вбрання лицаря й дами, їхнє ліжко та інші меблі. Предметів можна буде торкатися.

У День музеїв 18 травня вхід на виставку буде вільним.

У неділю 19 травня о 16:00 відбудеться зустріч із подружжям українських реконструкторів та фахівців із культури Середньовіччя Катериною Ляшенко та Сергієм Гуньковим. Вони розкажуть, чи зручно спати на ліжку XIV століття, чи важко носити цілий день обладунок вагою понад 25 кг і як дістати для сукні спеціальний оксамит. Вартість участі – 110 гривень.

У суботу 25 травня о 17:00 відбудеться «бесіда за келихом вина» про середньовічний рицарський світ речей, в якій також братимуть участь Ляшенко й Гуньков. Вартість – 150 грн.

У неділю 26 травня о 14:00 демонструватимуть повний комплект відтвореного костюму XIV, XV та XVІ століть. Про одяг розповідатимуть співробітниця Музею Ханенків Олександра Ісайкова та Катерина Ляшенко, яка є також кравчинею і засновницею майстерні Royal Tailor. Вартість – 110 грн.

Для участі у тематичних заходах 19, 25 та 26 травня необхідна попередня реєстрація за телефоном (044) 235-32-90 або за посиланням.

Нагадаємо, до 15 червня у музеї Ханенків триватиме виставка гравюр Альбрехта Дюрера.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button