Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

«Київводоканал» провів тестування нового методу знезараження питної води газоподібним діоксидом хлору на Деснянській водопровідній станції, яка забезпечує водою 65% киян. Тож місто готове відмовитися від обробки води рідким хлором і аміаком, повідомляє КМДА.

До кранів вода потрапляє з трьох джерел – Дніпра, Десни та артезіанських свердловин. Потім воду обробляють на Дніпровській і Деснянській станціях. Щодня жителі Києва використовуть близько 700 мільйонів літрів води.

Інфографіка: Київводоканал

Наразі 90% води знезаражується рідким хлором. Діоксид хлору безпечніший з точки зору транспортування та зберігання, потребує вдвічі менших доз і має тривалішу знезаражувальну дію. До того ж у разі серйозної аварії на станції, яка очищує воду рідким хлором, зона ураження сягне 30 кілометрів. Про це йдеться у презентації «Київводоканалу» за результатами випробувань нової технології очистки.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв зазначив, що хлор-аміачний метод небезпечний, зокрема й тому, що внаслідок активної забудови хлорне господарство Деснянської станції опинилось посеред житлових масивів.

На Дніпровській станції будівництво цеху виробництва діоксиду хлору почалося у лютому. Завершити планують до кінця літа. Дніпровська станція забезпечує водою чверть Києва, зокрема Поділ, Виноградар, район Кільцевої дороги.

Інфографіка: Київводоканал

Тиждень тому «Київводоканал» повідомляв, що почав очищувати артезіанську воду на насосній станції «Виноградар-1» за допомогою гіпохлориту натрію. Сіль методом електролізу розщеплюється на гіпохлорит та водень.

Електролізну систему на Виноградарі зараз тестують, і введуть в експлуатацію протягом кількох тижнів. З процесу знезараження повністю виключено людський фактор: система сама дозує гіпохлорит пропорційно до обсягів води в резервуарах.

У квітні така ж установка почала працювати на станції «Північний водопарк» на Лісовому масиві. Надалі планують модернізувати станції «Депутатська», «Мінська», «Сирецька», «Виноградар-3».

Читайте також: Ми перевірили воду з-під крана в Києві. Чому її не варто пити?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button