Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Artem Pochepetsky / unsplash

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського представила результати спостережень за рівнем забруднення повітря в Києві у квітні. Про це повідомляє Depo.Київ.

Якість повітря оцінювали за вмістом чотирьох забруднювальних речовин другого та третього класу небезпеки. Це – діоксид азоту, оксид азоту, формальдегід та діоксид сірки.

Найбруднішими районами виявилися Деміївська площа, площа Перемоги та проспект Перемоги поблизу станції метро «Святошин». Найменш забрудненою ділянкою став проспект Науки.

Всього було проаналізовано 16 постів спостереження. З них десять відзначені найвищим рівнем забрудення. Це – Оболонський проспект, вулиця Межигірська, проспект Перемоги, вулиця Довженка, вулиця Академіка Стражеска, площа Перемоги, Бессарабська площа, бульвар Лесі Українки, Деміївська площа, вулиця Каунаська.

Зазначається, що в порівнянні з березнем стан повітря дещо погіршився через зростання вмісту діоксиду і оксиду азоту та фенолу. При цьому, порівняно з квітнем 2018 року повітря стало чистішим. Тоді спостерігався вищий вміст формальдегіду, оксиду вуглецю, хлористого та фтористого водню.

Читайте також: У Києві запустять систему перевірки якості повітря. Як вона працюватиме?

В Чиказькому університеті стверджують, що кожен киянин міг би жити на рік довше, якби дихав чистішим повітрям. Нагадаємо, в забруднюванні повітря вже звинуватили нову послугу Uber Shuttle.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button