Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ЖК Сонячна брама / ЛУН

Нацполіція розслідує будівництво ЖК «Сонячна брама» за адресою вулиця Ломоносова, 71. Відповідну постанову про арешт об’єкту днями видав Голосіївський районний суд, повідомляє «КиевВласть».

В ході слідства було встановлено, що забудовник ВАТ «Фірма Т.М.М.» за сприяння ДАБІ захопив територію за номером 8000000000:79:427:0043, яка є державною власністю, та забудував її багатоповерхівкою з підземним паркуванням.

Скриншот з Держгеокадастру, «КиевВласть»

Замовником будівництва зазначено КНУ імені Тараса Шеченка. Об’єкт отримав сертифікат від ДАБІ і уже введений в експлуатацію, завершується зведення останньої черги ЖК. При цьому експерти Держгеокадастру виявили, що ВАТ і КНУ імені Шевченка не отримували дозволів на будівництво.

Забудовник порушив закони «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про архітектурну діяльність» та статті 125 і 126 Земельного кодексу України. Крім того, видання повідомляє, що раніше перші мешканці ЖК виявили безпідставно високі тарифи комунальних послуг у своїх квартирах. Вони звинувачували власника ВАТ Миколу Толмачова у спробі розрахуватися з боргами коштом проданих квартир у ЖК. Було виявлено також, що забудовник зекономив на встановленні теплолічильників та матеріалах тепло- і шумоізоляції.

У 2016 році бізнесмена Миколу Толмачова звинуватили у невиплаті кредитних коштів одразу трьом банкам. Його підприємством ВАТ «Фірма Т.М.М.» повністю володіє кіпрський офшор TMM Real Estate Development plc.

Нагадаємо, у схожій ситуації із незаконною забудовою перебувають території Київського політехнічного інституту. З 2008 року на них ведеться приватне житлове будівництво всупереч генплану, який передбачає зведення корпусів для потреб державного університету.

Читайте більше у статті київського дослідника архітектури Семена Широчина

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button