Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скриншот відео

Киянин Ігор Іванов опублікував у Facebook допис із посиланнями на проекти Громадського бюджету, які передбачають влаштування наземних переходів: на площі Льва Толстого і Театральній, біля КПІ та станції метро «Університет».

Замість текстового пояснення доцільності проектів містянин прикріпив у допис хвилинне відео, на якому знято, як пішоходи перебігають дорогу в центрі Києва у нічний час. При цьому, в деяких епізодах автомобілі знаходяться від них не так далеко. Киянин зазначає, що відео не слід показувати дітям.

  • «Підземні переходи є спадком та моветоном тоталітарних режимів, і в розвинутих містах є поганою ознакою розвитку міського середовища та відношення до людей, особливо до маломобільних груп населення. Перехрестя в центрі, яке щодня проходять тисячі людей мають бути зручнішими. Потреби долати сходи, як бар’єри, якщо вам не потрібно в метрополітен чи брудні переходи – насправді немає», – про перехід на площі Льва Толстого та Театральній
  • «У сучасному містобудуванні відмовляються від підземних пішохідних переходів на користь наземних. Києву з радянських часів дістались у спадок широкі автомагістралі в центральних районах і викопані переходи під ними. Ніхто не любить ходити по сходах. У таких місцях для маломобільних громадян перейти на інший бік вулиці фізично тяжко, а для людей з інвалідністю не є можливим. Тут підвищена травматичність. У підземних переходах легко виникає стихійна торгівля, антисанітарія, їх затоплює при сильних дощах, що за собою тягне регулярні витрати на ремонт. Одним з таких є перехід біля станції метро Університет», – про перехід до станції метро «Університет»
  • «Перехрестя вулиць Янгеля і Політехнічної є незручним для пішоходів – там зараз парковка та дуже незручний перехід для людей з інвалідністю, проте там дуже інтенсивний рух пішоходів. Мета проекту – зробити підвищений пішохідний перехід для підвищення безпеки пішоходів та створення безбар’єрного середовища», – пояснюється доцільність переходу на КПІ

Голосування за проекти Громадського бюджету триватиме до шостого червня. Цього року за 160 млн грн будуть змагатись майже 1600 проектів.

Читайте більше: Топ-10 найцікавіших проектів Громадського бюджету Києва – 2020

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button