Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23634 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сьогодні, 24 травня, в Голосіївському лісі відкрилася перша міська екостежка. У форматі прогулянки з інтерактивними зонами містяни зможуть дізнатися більше, зокрема, про лісову екосистему та проблему вимирання тварин.

Фото: Ольга Курило

Довжина екостежки становить 2,7 кілометра, а прогулянка нею триває близько години. 

Під час прогулянки можна обійти чотири типи лісів, став, струмок і яри.

Фото: Ольга Курило

Фото: Ольга Курило

Екостежка має зону з мольбертами посеред мальовничої ділянки лісу. Також облаштовані точки, де можна порівняти розмах рук з розмахом крил птахів та виміряти зріст «у зайцях».

Проект створено для того, аби зацікавити містян екологічною освітою. Його втілюють Міністерство екології та природних ресурсів, НПП «Голосіївський» та компанія INTERTOP. Бренд також випустив лімітовану колекцію речей для прогулянок, кошти з продажів яких направлять на підтримку проекту та створення екостежок в Україні.

Нагадаємо, Голосіївський ліс – це єдиний в Україні та один із кількох у світі національних парків, розташованих у межах мегаполісу.

Читайте також про археологічний парк, який збираються звести впритул до Голосіївського лісу. Що з ним не так?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button