Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23469 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві незабаром почне працювати мобільний застосунок WalQlike – інтерактивний путівник, який генерує тематичні екскурсії у вигляді квестів. Про це повідомив «Хмарочосу» співзасновник проекту Станіслав Околот.

Користувач обирає квест на вподобану тему, а застосунок визначає найближчу пам’ятку та формує маршрут екскурсії, розрахований на одну-три години.

Користувач рухається від однієї локації до іншої, шукаючи відповіді на запитання і загадки про ці локації.

Зараз застосунок працює у Львові та налічує вісім тематичних маршрутів. Наприклад, «Єврейський квест» знайомить із місцями єврейської спадщини, «Солодкий» – з кондитерськими та кав’ярнями, «Масонський» – з історією львівського масонства. Розробники планують у майбутньому запускати проект в інших містах України та світу.

Квестмейкерка Валентина Савенчук розробила перші дві екскурсії Києвом. Один із них має назву «Сімейний квест».

Презентують київський WalQlike та перші два маршрути 30 травня у креативному просторі IZONE.

Застосунок безкоштовний і доступний трьома мовами: українською, англійською та російською. Працює як на Android, так і на iOS.

Проект розробляли за допомогою донорів, таких як Український культурний фонд, Посольство Великої Британії в Україні, а також на гроші, зібрані спільнокоштом.

Нагадаємо, кафе «Каштан», вінтажний маркет Kyivness та дизайн-студія Razöm створили карту-путівник The New Local, на якій позначено сучасні заклади Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button