Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Міністерка освіти Лілія Гриневич закликала приєднатися до флешмобу #ековипускний і відмовитися від повітряних кульок під час свят у школах. За її словами, увагу до цієї проблеми привернула ініціатива UAnimals.

Гриневич наголосила, що латексні або гумові повітряні кульки розкладаються щонайменше чотири роки, а капронові стрічки – понад 100 років. Вони забруднюють довкілля.

Птахи і тварини заплутуються у стрічках, ковтають залишки кульок. Кулька може блокувати кишковий тракт і призвести до смерті.

Шматки фольги можуть призвести до відключення електроенергії та спровокованих іскрою пожеж.

Міністр екології Остап Семерак також закликав не використовувати повітряні кульки.

«У першу чергу згадалася історія з фестивалем повітряних кульок Balloonfest 1986 у Штатах. Тоді шоу перетворилося на трагедію, хоча організатори мали гарні наміри та планували зібрати кошти для благодійності та встановити рекорд, запустивши 1,4 млн кульок. Проте кульки заполонили повітряний простір і стали справжнім випробовуванням для літаків. Багато рейсів було скасовано. Кульки паралізували рух на багатьох дорогах і стали причиною ДТП. Було заблоковано рятувальні операції на воді, оскільки кульки буквально вкрили всю річку. Через це загинуло двоє рибалок. Звісно, постраждало і довкілля», – розповів він.

У деяких регіонах Великої Британії, Австралії та США запуск кульок заборонено законодавством.

Натомість Семерак і Гриневич закликали школи впроваджувати екологічніші традиції, наприклад, посадити усім класом дерево або витратити гроші, призначені для купівлі повітряних кульок, на благодійні внески.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button