Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Акція зооактивістів перед Верховною Радою. Фото: UAnimals

Лише 188 народних депутатів із 226 необхідних проголосували у першому читанні за законопроект 10019, який забороняє хутряне виробництво в Україні, повідомляє UAnimals.

Проти проголосували два депутати від Блоку Петра Порошенка – Олег Барна та Петро Юрчишин, який очолює підкомітет Верховної Ради з питань харчової промисловості.

Решта з тих, хто не підтримував законопроект, були відсутні або не голосували.

Активісти руху з 9:30 стояли під Верховною Радою з плакатами на підтримку законопроекту.

Торік петиція про за заборону виробництва хутра в Україні набрала понад 26,5 тисяч підписів.

Офіційно, в Україні існує 37 хутряних підприємств, на яких щороку знімають хутро з 630 тисяч тварин, переважно норок. Також на хутро вирощують лисиць, песців і нутрій.

Автори законопроекту зазначають, що хутряне виробництво не лише є жорстоким, але й забруднює довкілля послідом тварин (що містить стафілокок), токсичними речовинами і важкими металами (зокрема, формальдегідами, свинцем тощо), отруює поверхневі і ґрунтові води.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button