Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23556 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Наприкінці 2020 року на деяких пішоходних переходах Відня тестуватимуть камери, які замінять кнопки світлофора. Вони працюватимуть завдяки технологіям штучного інтелекту. Про це повідомляє New Atlas.

Система буде влаштована так: фотокамера контролює рівні світла на площі 8х5 метрів. Коли хтось зайде в цю зону, камера завдяки алгоритмам машинного навчання проаналізує подальшу траєкторію руху пішохода і за секунду визначить, чи збирається він переходити дорогу. Установка працює з загальноміською системою управління транспортом і визначає, як скоро світло «переходу» можна увімкнути за наявного транспортного потоку. Як тільки пішохід бачить світло, він може впевнено переходити дорогу. При цьому, якщо система побачить, що хтось підійшов до переходу і не став йти через дорогу, то запит на «світло» буде скасовано.

Читайте також: «Дітям не показувати»: як киянин агітує голосувати за облаштування переходів?

Зазначається, що система не збирає даних про пішоходів.

«Система працюватиме цілодобово, навіть за нестабільного струму», – повідомляють у команді проекту.

Нагадаємо, з червня на всіх станціях Київського метрополітену має запрацювати система відеоспостереження. Взимку цього року в Києві відбувся тестовий запуск системи відеоспостереження з технологією розпізнавання облич у місцях великого скупчення людей: у дошкільних навчальних закладах, школах, метро, лікарнях тощо. Відеоспостереження з розпізнаванням облич мало допомагати правоохоронцям у виявленні зловмисників, але натомість викликало обурення в мережі серед киян. Зокрема, виникли питання про правомірність фіксації облич містян без їхньої попередньої згоди. В свою чергу у підприємстві заявили, що третім особам зафіксовані дані не надходитимуть.

При цьому, раніше у Києві оприлюднювали персональні дані киян, які скаржились на комунальників у ЖЕКи та сервіс 1551. Тоді заступник голови КМДА Микола Поворозник запевняв, що комунальна бюджетна установа «Контактний центр міста Києва 1551» не передавала жодних списків громадян стороннім особам.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button