Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23642 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Очільниця руху Юмі Ісікава. Фото: Charly Triballeau / AFP

Група жінок у Японії заснувала петицію, в якій просить уряд заборонити працедавцям вимагати підбори в зовнішньому вигляді працівниць. Ініціативу очолила акторка та письменниця Юмі Ісікава. Про це повідомляє Telegraph.

Петиції необхідно набрати 25 тисяч підписів. На момент публікації новини вона має близько 20 тисяч. Рух позначають хештегом #KuToo, який поєднує в собі відсилку до руху #MeToo та слова kutsu (взуття) і kutsuu (біль).

Читайте також: Чому чоловіки мають підтримувати жінок? 9 думок від авторів книги про фемінізм

В січні Ісікава написала твіт зі скаргою на обов’язок ходити на роботу на підборах. Її підтримала представниця МОЗ Японії. Підписанти розповідають, що підбори необхідно обов’язково носити у більшості японських компаній.

«Ми подали петицію, що закликає запровадити закони, які заборонять працедавцям примушувати жінок носити підбори, так само як вдаватися до статевої дискримінації або домагань», – заявила очільниця журналістам після зустрічі з представницею Міністерства праці. Та, в свою чергу, підтримала Ісікаву.

Читайте також: Дискримінація під час працевлаштування: як жінок беруть на роботу

Зазначається, що у 2015 році директор Каннського кінофестивалю перепросив у жінок, які розпочали суперечку через те, що їм відмовили у доступі на червону доріжку без підборів.

Читайте також: Як консерватизм і традиційні цінності можуть стати загрозою правам жінок

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button