Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23460 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: www.032.ua

Нещодавно «Хмарочос» повідомляв про план реконструкції львівського фонтану «Кульбабка», за яким споруду мали демонтувати на користь плаского фонтану. В результаті, фонтан доручили зберегти у первинному вигляді. Про це повідомляється у спільноті Ukrainian Modernism.

Фонтан «Кульбабка» побудовано у 1970 році за проектом Олега Микити. Його центральна фігура виготовлена зі звичайного чорного металу, проте пофарбовнаа у бронзовий колір через поганий стан конструкції, повідомляється у ЗМІ.

Фото: Львівська Пошта

Такий вигляд мають подібні фонтани в робочому стані. Фото: Mapio.net

Публікація про реконструкцію «Кульбабки» набрала більше 300 поширень, зокрема, з’явилася на сторінці представниці міністерства енергетики. У дописі пропонували замінити у фонтані водопостачальне обладнання. Зазначалося, що голова районної адміністрації ще взимку пообіцяв залишити фонтану оригінальний вигляд.

Після розголосу в соцмережі мер Львова Андрій Садовий доручив голові Галицької РДА зберегти «Кульбабку». При цьому, керівниця організації-проектанта Urban Ideas Ольга Криворучко зазначала, що фонтан не можна зберегти начебто через те, що його водопоровідні елементи не підлягають очищенню, а металеве обрамлення роззипається. Після повідомлення про розгляд альтернативного рішення для реконструкції фонтану вона заявила наступне:

«З огляду на резонанс серед мешканців до облаштування нового, сухого фонтану і бажання зберегти характерні елементи старого, будемо розглядати можливість використання в інтер’єрі сухого фонтану елементів теперішнього. Мова йде про „квіточку“ фонтану „Кульбаба“. Потрібно продумати, в який спосіб це можна зробити і як задіяти цей елемент».

Крім того, архітектори Влодко Зотов та Анатолій Данилов уклали перелік коментарів до проекту оновлення площі, який розробляє ГО Urban Ideas. Вартість реконструкції Галицької площі становить 3,6 мільйона гривень. Вона завершиться через п’ять місяців.

Нагадаємо, кілька місяців тому після розголосу в соцмережі також було доручено відновити модерністську скульптуру у Дніпрі. Її знесли заради будівництва парковки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button