Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23642 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

З п’ятниці, 31 травня, у США застосовано нову державну політику для отримання візи. Відтепер воно вимагає перевірки соцмереж заявника, але не стосується, зокрема, деяких дипломатичних та офіційних віз. Форма на отримання візи тепер містить розділи для посилань в Instagram, Twitter, Facebook, YouTube та інші соцмережі. Про це повідомляє Independent.

Читайте також: Кого в Україні більше – лівих чи правих? (дослідження)

Громадські правозахисники виступають проти цього рішення. Американська спілка захисту громадянських свобод заявляла, що доказів чесності та ефективності такого моніторингу немає. На думку спілки, нова політика Держдепу призведе до самоцензури в інтернеті та до дискримінації груп із мусульманських країн.

«Це небезпечна і проблемна позиція, яка не сприяє виряшенню проблемам безпеки, але змушує сумнівтися в конфіденційності і чинності Першої поправки для громадян і іммігрантів», – прокоментувала в неділю керівниця спілки Хіна Шамсі. «Дослідження демонструють, що цей такий моніторинг змушує людей спілкуватися закутіше і комунікувати в онлайн-спільнотах, які багато значать для сучасного життя».

В свою чергу, у Держдепартаменті так пояснили свою політику New York Times:

«Ми постійно працюємо над пошуком механізмів покращення наших процедур для захисту громадян США, одночасно підтримуючи законні поїздки у Сполучені Штати».

Уряд США матиме доступ до фотографій, місцезнаходжень, дат народження, електронних адрес, ключових подій у житті заявника та інших персональних даних, якими часто діляться в соцмережах. Крім цих даних, запитуватимуть також п’ятирічну історію телефонних номерів і адрес електронної пошти, історію міжнародних поїздок і депортацій, а також дані про участь членів родини у терористичних організаціях.

Зі змінами зіткнуться 710 тисяч іммігрантів, а також 14 мільйонів неіммігрантів, які щороку відвідують США (включно з тими, хто робить це заради бізнесу або освіту).

Раніше соціальні мережі, історію електронної пошти та телефонних номерів запитували лише від заявників, які збиралися подорожувати з підконтрольних терористам територій. Щорічно цей показник становив 65 тисяч громадян.

Читайте також: У КМДА підрахували, з яких країн до Києва їде найбільше туристів

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button