Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Olha Androsova

Сьомого червня на арені Національного цирку в Києві виступив російський авант-поп-гурт Shortparis. Зоозахисна організація UAnimals повідомила, що в цей час в інших приміщеннях перебували тварини, до яких доходив звук концерту.

На відео чути низькі частоти, які, за словами зоозахисників, найбільше лякають тварин. UAnimals наголосили, що покладають провину за порушення рівня шуму не на музикантів, а на адміністрацію цирку.

Компанія icecream promo, яка організувала концерт, заявила, що на час підписання договору не знала про перебування тварин у будівлі цирку. Пізніше виявилося, що тварини лишилися у приміщенні, тому було вирішено побудувати звукоізоляційну стіну.

Концерт Shortparis у цирку. Фото: Yuri Gryaznov

«Ми побудували додаткову звукоізоляційну стіну між манежем і звіринцями. Стіну булу зроблено зі звукоізоляційної вати, яка вбирає в себе (низькі частоти), плюс дві бетонні стіни до самих вольєрів. Всіх звірів перевели на далекі ділянки від манежу. Якби ми знали, що звірам у цирку потенційно може бути завдано хоч якоїсь шкоди, цього заходу не було би», – повідомили організатори.

Адміністрація Національного цирку заявила Громадському, що стіну справді побудували.

«Є простір цирку, де звук розходиться до купола. А там є прохід у напрямку приміщень, де відпочивають тварини. Його, власне, і перекрили. Звісно, там щось доходило, але відповідно до санітарних норм все це допустимо, бо в нас же ідуть так само і наші вистави – і нічого, так само все влаштовано, щоб звук не заважав тваринам. До того ж, вони звичні до оркестрів і всього такого», – сказав заступник гендиректора цирку.

Торік гурт Shortparis влаштував концерт на Житньому ринку в Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button