Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23470 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення з презентації проекту реконструкції

Бюро ініціативної архітектури GA оприлюднило проект реконструкції виходу з метро «Контрактова площа». Згідно з концепцією, тут з’явиться пішохідний пандус із соціальним хабом.

За словами авторів проекту, зараз нагромадження зупинок транспорту, виходів із метро та підземних переходів створює вкрай незручний лабіринт.

Дослідження показало, що достатньо одного виходу з метро. Тож круті сходи і вузькі виходи буде демонтовано. Натомість залишать один вихід із метро у вигляді пандусу.

Пандус вестиме до Контрактового саду. Довжина складатиме 41 метр, а ухил – 8%.

Частину сходів перетворять на амфітеатр. Захід на пандус буде можливим із двох боків. На ньому ростимуть чотири дерева. На протяжній підпірній стінці буде відображено історію Подолу.

Пандус облицюють цеглою, бетонними панелями, гідроізоляцією та деревом.

У переході біля пандусу облаштують громадські вбиральні. Також проект реконструкції Контрактової площі передбачає туалети на першому поверсі Гостиного двору.

Через Контрактову пролягатимуть дві велодоріжки, які сполучатимуть Вали з Поштовою площею. Велодоріжки промаркують металевими шайбами, щоб відмежувати велосипедний рух від пішохідного. Також встановлять 30 простих велостійок.

Торік команда архітекторів, яка перемогла у конкурсі на благоустрій пішохідної Контрактової площі, презентувала проект реконструкції. Візуалізації можна переглянути у нашому матеріалі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button