Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23586 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Павло Ткаченко / facebook

У Дніпрі більше тижня тому розпочалося вирубування здорових платанів на вулиці Короленка. Тут реконструюють будівлі, біля яких збираються облаштувати бульвар. Про це «Хмарочосу» повідомила членкиня ГО Save Dnipro Ірина Черниш.

Фото: Ірина Черниш

Адміністрація міста не оприлюднювала проект будівництва аж до початку робіт. Згідно з ним, на вулиці Короленка майже не залишиться дерев.

Тут і нижче: візуалізації бульвару на вулиці Короленка

Вартість перенесення мереж, в рамках якого вирубують дерева, становить близько 24 мільйонів гривень. Містяни дізналися, що тендерною документацією на заміну комунікацій на вулиці не передбачається перенесення зелених насаджень. Після заміни мереж, вирубування та прокладання нової плитки на вулиці Короленка мають висадити нові дерева – чотири маленькі платани. Активісти повідомили, що вирубування одного платану коштує 30 тисяч гривень, а висадження – 70 тисяч. Згодом у місті запустили петицію про збереження дерев на вулиці Короленка, яка набрала необхідну тисячу підписів, однак в ДМР її розглядати відмовились.

«Петицію не розглядали. Перш за все рішення про реконструкцію ухвалюється міською владою. Не може тисяча чи дві тисячі осіб вирішувати питання за все місто. Міською владою ухвалене таке рішення: там буде пішохідна зона. Це рішення вже ухвалене. Крапка», – прокоментував «Суспільному:Дніпро» заступник міського голови Дніпра Максим Лисенко.

Фото: Дмитро Долинський / facebook

Днями містяни вийшли на вулицю, аби завадити зпилюванню дерев і запустили нову петицію, де детально пояснили міській владі, чим саме загрожує вирубування здорових платанів.

«Ми вимагаємо від Дніпровської міської ради та міського голови Бориса Філатова невідкладно заборонити видалення здорових дерев та кронування “під стовбур” — пріоритетом при реконструкції має бути екологічність та комфорт містян, а не інтереси паркувальників, власників кіосків чи виробників тротуарної плитки», – пояснюють активісти. Наразі петиція має близько 300 підписів з тисячі необхідних.

Вчора, 11 червня, у спільноті Save Dnipro повідомили, що поліція спробувала заборонити вішати та роздавати листівки проти вирубування.

Фото: Ірина Черниш

Ірина Черниш повідомляє, що сьогодні, 12 червня, на іншій вулиці, де також відбувається непрозора реконструкція, відчувалася надмірна спека.

Вулиця Троїцька у Дніпрі. Фото: Ірина Черниш

Активістка повідомляє, що на вулиці Троїцькій дерева мали висадити так само після видалення тих, що зростали раніше.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button