Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Perfect Homes Chiangmai

Мережа супермаркетів у Таїланді та В’єтнамі стали продавати їжу в банановому листі замість поліетиленових пакетів. Про це повідомляє Vice.

Місцеве агентство нерухомості Perfect Homes опублікувало світлину одного з клієнтських супермаркетів Rimping: на її прилавку продукти загорнуто в бананове листя замість пластикових упаковок. Пост набрав майже тисячу реакцій та більше ста поширень, після чого таку політику перейняли три в’єтнаміські мережі. Заначимо, що В’єтнам посідає четверте місце за кількістю викидів в океан серед усіх країн світу. Тож в одній з в’єтнамських мереж, Lotte Mart, повідомили, що від пластику збираються відмовитись у магазинах по всій країні і навіть спробують запаковувати в листя м’ясо.

«Коли бачу овочі, загорнуті у в ці чудові листки, то хочу купити ще більше продуктів. Думаю, що місцевих це підштовхне ставитись більш усвідомлено до довкілля», – прокоментував місцевий покупець Хоа.

Зазначають, що інша в’єтнамська мережа супермаркетів, Big C, перейшла на біорозкладні торбинки з кукурудзяного борошна.

В цілому кілька азійських країн уже регулюють поводження з пластиком на законодавчому рівні. Так, у Південній Кореї діє мораторій на виробництво одноразових поліетиленових пакетів.  У Сингапурі магазини пропонують знижки за купівлю продуктів в альтернативних упакуваннях. В Тайвані ж для поліетилену запроваджені податки.

Китай, в свою чергу, заборонив навіть найтонший поліетилен ще у 2008 році. Країна вже не випустила 40 мільярдів пакетів, а загальне користування ними скоротилось на 66%, повідомляє Vice.

Читайте більше зокрема про те, як світ відмовляється від пластику в 2019 році, а також що насправді не врятує планету

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button