Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Архітектурна майстерня 33BY Івана Юнакова захистила проект реконструкції площі з фонтаном перед Львівською оперою.

В абрисі площі архітектори відтворили форму скрипки. «Струни» виконано азбукою Морзе з підсвіткою. Візерунок читається як «Місце можливостей. Відкрите для світу. Львів – місто кохання. Місто вільних людей».

Площу буде вимощено сірою і темно-сірою гранитною плиткою. Простір повністю звільнять від МАФів та атракціонів. Дерева й кущі мають візуально відмежувати площу від дороги. На площі буде встановлено велопаркінг.

Лави буде вбудовано у парапети зелених зон. Лави матимуть розетки для зарядки телефонів і ноутбуків. Також облаштують безкоштовний wi-fi з онлайн-бібліотекою та інформаційні бокси.

Фонтан зроблять сухим, аби він не затуляв будівлю оперного театру. У холодну пору року фонтан вимикатимуть і він перетворюватиметься на пішохідну зону, яку можна використовувати для проведення заходів.

Мініатюрна метеостанція регулюватиме силу й висоту струменя води залежно від погоди та вітру. Фонтан також планують «синхронізувати з оперним театром» – струмені води функціонуватимуть як еквалайзери.

Реконструкцію площі планують провести у 2019-2020 роках.

Нагадаємо, на площі Галицькій у Львові демонтували модерністський фонтан 1970-х років «Кульбабка» незважаючи на протести громадськості. Зараз повідомляють, що під час демонтажу на місці фонтану знайшли мури храму ХVІ століття.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button