Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Navarre regional government

В Іспанії виправили наслідки невдалої «реставрації» статуї святого Георгія XVI століття, яка стала мемом, повідомляє The Guardian.

Минулого літа Свято-Михайлівський храм у місті Естелья винайняв вчителя мистецтва для реставрації дерев’яної статуї. Він пофарбував обличчя воїна-святого у рожевий колір, і той став нагадувати персонажа діснеївського мультфільму.

Святий Георгій до і після невдалої реставрації

Протягом року справжні реставратори досліджували зразки фарби та обирали оптимальні методи, аби повернути скульптурі пристойний вигляд. Втім, під час відновлення було втрачено частину оргінального фарбування.

Фото: Navarre regional government

Підрахували, що на реставраційні роботи було витрачено близько тисячі годин і 33 тисяч євро. Якби реставрацію відразу було проведено як слід, вона обійшлася би у 10-12 тисяч. Відповідальні за невдалу реставрацію мають виплатити шість тисяч євро компенсації.

Влада Естельї заявила, що не хоче наслідувати приклад іншого іспанського міста Борха, що стало популярним серед туристів завдяки «пухнастому Ісусу», або Ecce Mono, який лишається абсолютним рекордсменом серед невдалих реставрацій.

Фото: Wikipedia

Оригінал ХІХ століття було настільки спотворено 80-річною Сесилією Хіменес, що його визнали окремим твором мистецтва й порівнювали з Мунком та Гойєю. Церква зараз бере плату за доступ до фрески, а місто щороку відвідують близько 16 тисяч туристів.

Нагадаємо, у 2017 році в аеропорту острова Мадейра встановили одіозний бюст португальського футболіста Кріштіану Роналду. Торік його демонтували, але місцеві жителі виступили проти, бо вже встигли його полюбити.

Дивіться також, як вигладатиме пам’ятник Скрябіну під Києвом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button