Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Еспериментальна модель Vahana. Фото: vahana.aero

Муніципалітет Парижа розглядає можливість запустити безпілотні повітряні таксі до Олімпійських ігор 2014 року, повідомляє AFP.

Апарати літатимуть з аеропорта імені Шарля де Голля у місто. Таким чином хочуть знизити навантаження на транспортну інфраструктуру.

Зараз, щоб дістатися з аеропорта до північних районів Парижу, потрібно їхати годину на поїзді або автобусі.

В ідеалі передбачається, що повітряні таксі вирушатимуть з аеропорту кожні шість хвилин. Вони працюватимуть на електричній батареї. Після закінчення Олімпіади літаючі апарати можна буде інтегрувати у систему міського транспорту.

Компанії Airbus, Aeroports de Paris та Paris Transport Authority презентували два концепти повітряних таксі на авіасалоні Ле Бурже минулого тижня: одномісний Vahana та чотиримісний CityAirbus.

Концепція запуску повітряних таксі потребуватиме розбудови інфраструктури, що коштуватиме близько 10 мільйонів євро.

В Airbus зазначають, що наразі близько половини жителів Землі живуть у містах, і ця частка лише зростатиме. Тож опанування третього виміру для міського сполучення є неуникним.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button