Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23618 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: 112.ua

Державні будівельні норми (ДБН) «Планування і забудова територій» втратила чинність через рішення суду. Про це повідомляє ресурс me3.

Відповідне рішення виніс Шостий апеляційний адміністративний суд на користь позивача ПрАт «Фірма «Хмельницькбуд». Так, наказ Мінрегіону від 23 квітня 2018 року №100 «Про затвердження ДБН Б. 2.2-12:2018 «Планування і забудова територій» визнано протиправним та нечинним.

Рішення може бути оскаржене в касаційному суді.

Нагадаємо, що ДБН «Планування і забудова територій» були затверджені для припинення хаотичної забудови міст. Зокрема, вони обмежували висотність та збільшення новобудов, їхню щільність, а також передбачали забезпечення безбар’єрного доступу до будівель.

Читайте також: «Свічки» в історичному центрі. Як у світі регулюється висотна забудова?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button