Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Серед 450 депутатів Верховної Ради України 13 обирають саме за мажоритарною системою у Києві. Цього року ЦВК зареєструвало 263 кандидати за столичними округами №211-223. 

Кандидати від політичних партій становлять 37% від усіх зареєстрований. Всього 23 партії висунули свої представників, серед яких найчисельнішими виявилися заявки від «Слуги народу» (13 кандидатів), «Опозиційної платформи – За життя» (13 кандидатів) та «Європейської солідарності» (10 кандидатів). Говорячи про статевий розподіл, 21% зареєстрованих є жінками. Лише 18 кандидатів уже були народними депутатами в минулому.

Інформацію про кандидатів було зібрано із відкритих джерел: сторінок на сайтах Верховної Ради та Київської міської ради, реєстрів юридичних осіб, записів у ЗМІ, особистих сторінок у соціальних мережах, сайту «Чесно» тощо. Для чинних депутатів ВР був також зазначений Індекс підтримки реформ, створений VoxUkraine.

Зміст

211 округ (Голосіївський район)

212 округ (частина Дарницького району)

213 округ (частина Деснянського району)

214 округ (частина Дніпровського району)

215 округ (частини Деснянського та Дніпровського районів)

216 округ (частини Дарницького та Дніпровського районів)

217 округ (частина Оболонського району)

218 округ (частини Оболонського та Святошинського районів)

219 округ (частина Святошинського району)

220 округ (Подільський район)

221 округ (Печерський район, частини Солом’янського та Шевченківського районів)

222 округ (частина Солом’янського району)

223 округ (частина Шевченківського району)

Знайти свій округ можна у Державному реєстрі виборців, за посиланням.

211 округ 

Голосіївський район
Орієнтовна кількість виборців – 178 тисяч

Чинний депутат від округу: Євген Рибчинський, обраний від «БПП».

Кількість кандидатів: 27
З них самовисуванці: 16
Кандидати від партії: 11
Колишні нардепи: 0
Чоловіки: 23
Жінки: 4

Тарас Козак, 49 років, кандидат від партії «Голос». Козак спеціалізується на інвестиціях, у 2005 році заснував інвестиційну групу «УНІВЕР». Крім того, він відповідав за фінанси в ініціативі «Перший професійний уряд реформ» та очолював бюджетний комітет Громадської ради при Міністерстві фінансів. Тарас двічі безуспішно балотувався до ВР (у 2012 як самовисуванець, у 2014 з «Українською республіканською партією»).

Wikipedia

Facebook

Олександр Юрченко, 30 років, кандидат від партії «Слуга народу». Юрченко має інженерну та юридичну освіту, з 2009 року він працював юристом. Крім того, Олександр очолював осередок партії «Укроп» у Голосіївському районі та був помічником нардепа Олександра Шевченка. На сайті «Укропу» зазначений як активний борець з незаконними забудовами у столиці. 

Біографія на сайті «Укропу»

Facebook

Володимир Прокопів, 35 років, кандидат від партії «Європейська Солідарність». У 2014 та 2015 роках Володимир успішно обирався до Київради. До цього він був помічником нардепа Анатолія Матвієнка та працював у Державній інспекції сільського господарства. Сьогодні Прокопів обіймає посаду секретаря Київської міської ради та очолює делегацію України на Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи. Він фігурує у двох антикорупційних розслідуваннях, що стосуються будівельних афер та використання службового становища.

Біографія на сайті КМР

Сторінка на «Чесно»

Facebook

Руслан Андрійко, 32 роки, кандидат від ВО «Свобода». Андрійко був помічником народного депутата Богдана Бенюка та працював в Міністерстві екології та природних ресурсів. В «Свободі» Руслан відповідає за молодіжну політику, також певний час очолював молодіжну організацію «Сокіл». У 2014-2015 роках він був депутатом Київради, де очолював комісію з питань екологічної політики.

Facebook

Всеволод Філімоненко, 33 роки, самовисування. Філімоненка називають блогером або журналістом. Він відомий тим, що спровокував бійку, а потім судився з Віталієм Шабуніним. Крім того Всеволод був помічником народного депутата Сергія Мельничука та входить до партії «5.10». Під час цієї виборчої кампанії він встиг відзначитися також тим, що сплагіатив передвибочу програму Володимира Зеленського, додавши заголовок «Казку втілити в життя».

Facebook

Лариса Хобта, 55 років, самовисування. Раніше входила до «Партії регіонів», у 2010 році стала депутаткою Київської обласної ради. Хобта вже двічі безуспішно балотувалася до Верховної ради. Зараз керує агентством нерухомості «Доступне житло».

Facebook

Ярослав Куц, 33 роки, самовисування. Безпартійний юрист, голова адвокатського об’єднання «А.ДВА.КА.Т». Куц також веде програму «Контролер» на телеканалі «Україні», де приймає скарги від глядачів та радить як боротися з бездіяльністю чиновників та бюрократією. 

Facebook

Артур Харитонов, 23 роки, самовисування. Артур має юридичну освіту, зараз він виступає також президентом громадської організації «Ліберально-демократична ліга України». У своїй комунікації Харитонов активно послуговуються словами «нова генерація» та апелює саме до молоді.

Facebook

Владислав Горанін, 30 років, кандидат від політичної партії «Патріот». Безпартійний, на сайті ЦВК Горанін зазначений як виконавчий директор громадської організації «Україна – це я!». Також Владислав відомий як один із засновників «Правого сектору» та координатор праворадикальної організації «Білий молот».

Артем Дубров, 26 років, кандидат від партії «Народна правда». Дубров має економічну освіту, цікавиться блокчейном та працює помічником народного депутата від «Радикальної партії» Сергія Рибалки. 

Михайло Дмитрієв, 43 роки, самовисування. Михайло є керівником компанії «Українська митна асоціація». Можливо, він також працював помічником народної депутатки від «БПП» Ніни Южаніної, яка входить до Комітету з питань податкової та митної політики та фігурує в антикорупційних розслідуваннях. 

Та ще 16 кандидатів(-ок), у тому числі від партій «Народний рух України», «Опозиційна платформа – За життя», «Громадянська позиція», ВО «Батьківщина» та «Демократична сокира», про яких достеменно відомо з відкритих джерел лише приналежність до політичної партії (або її відсутність) та рід занять, зазначений у документах ЦВК: більшість з них приватні підприємці/студенти/пенсіонери/тимчасово безробітні.

212 округ 

Дарницький район
Орієнтовна кількість виборців – 187 тисяч

Чинний депутат від округу: Віталій Сташук, обраний від партії «Народний фронт»

Кількість кандидатів: 18
З них самовисуванці: 9
Кандидати від партії: 9
Колишні нардепи: 3
Чоловіки:14
Жінки: 4

Віталій Сташук, 46 років, самовисування. Віталій має вищу освіту з політології та правознавства. З 1998 до 2006 року він був депутатом Київради, а згодом очолив Дарницьку районну раду. У 2014 його обрали до парламенту. Зараз Сташук є секретарем Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Він має 136 місце за індексом підтримки реформ від VoxUkraine та вирізняється зразковою відвідуваністю сесій. 

Офіційний сайт

«Зашквари» депутата

Сергій Гусовський, 52 роки, самовисування. Власник мережі «Ресторани Гусовських». У 2014 році був обраний до Київської міської ради. До вересня 2018 року очолював фракцію «Об’єднання “Самопоміч”», але після виключення з партії створив власну депутатську групу «Київська команда». Активно виступав проти будівництва ТРЦ на Поштовій площі. 

Біографія на сайті КМР

Facebook

Ігор Мірошниченко, 43 роки, кандидат від ВО «Свобода». Мірошниченко отримав журналістську освіту і довгий час працював спортивним журналістом. Приєднався до свободи у 2007 році і у 2012 був обраний до Верховної ради. Зараз  Ігор – депутат Київради та член комісії з питань екологічної політики. Один з найвідоміших інцидентів за його участі стався у 2014 році: тоді він був серед депутатів «Свободи», що змусили написати заяву про звільнення в.о. голови НТКУ Олександра Пантелеймонова.

Wikipedia

Facebook

Олександр Попов, 58 років, самовисування. Колишній народний депутат від «Партії регіонів» та міністр з питань житлово-комунального господарства. У 2010-2013 роках очолював КМДА. Вважається одним із відповідальних за силовий розгін Євромайдану 30 листопада 2013 року. 

Wikipedia

Facebook

Андрій Задерейко, 41 рік, кандидат від партії «Європейська Солідарність». Андрій має економічну освіту, раніше працював у «Науково-дослідному інституті соціально-економічного розвитку міста». 2015 року він був обраний до Київради, зараз входить до комісії з питань транспорту, зв’язку та реклами. Крім того, Задерейко є засновником громадської організації «Київ – європейська столиця».

Біографія на сайті КМР

Facebook

Лариса Дегтярьова, 56 років, самовисування.з 2001 року Дегтярьова займається створенням ОСББ та консультаціями з цього питання. У 2015 році вона була обрана до Київради від «БПП», зараз входить до комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.  Крім того, Лариса працює директором туристичної компанії «КийТревел».

Біографія на сайті КМР

Facebook

Олексій Гриценко, 39 років, кандидат від партії «Громадянська позиція». Син Анатолія Гриценка. Колишній депутат Київської міської ради та член Ради громадського контролю при НАБУ. Крім того, Олексій відомий як один із лідерів Автомайдану.

Facebook

Максим Перебийніс, 44 роки, кандидат від партії «Слуга народу». Перебийніс має медичну освіту та понад 20 років професійного досвіду. Нині він працює завідувачем відділення анестезіології та інтенсивної терапії клініки «Борис». 

Facebook

Олександр Карпюк (Серж Марко), 37 років, кандидат від партії «Демократична сокира». Відомий як блогер та волонтер. У червні цього року став членом Ради громадського контролю при НАБУ.

Facebook

Віталій Нестор, 30 років, кандидат від ВО «Батьківщина». Адвокат та викладач,  голова громадської організації «Центр захисту киян», створеної з ініціативи міського осередку «Батьківщини»

Facebook

Яків Гольдарб, 31 рік, самовисування. Безпартійний юрист, директор адвокатського об’єднання «Гольдарб.Едвайс». Є одним із засновників громадської організації «Партія миру», яку згодом очолив Вадим Новинський.

Володимир Герасименко, 49 років, кандидат від партії «Сила людей». Приватний підприємець. На сторінці у Facebook Герасименко також зазначив, що він очолює батьківські комітети у двох школах, ОСББ та гаражний кооператив.

Та ще шість кандидатів(-ток), у тому числі від партії «Бджола», «Опозиційна платформа – За життя» та «Опозиційний блок».

213 округ 

Деснянський район
Орієнтовна кількість виборців – 167 тисяч

Чинний депутат від округу: Борислав Береза, обраний як самовисуванець.

Кількість кандидатів: 29
З них самовисуванці: 21
Кандидати від партії: 8
Колишні нардепи: 2
Чоловіки: 23
Жінки: 6

Борислав Береза, 45 років, самовисування. До початку політичної кар’єри Береза був ведучим кількох теле- та радіопрограм. У 2014 він приєднався до «Правого сектору» та став речником організації. В тому ж році його обрали народним депутатом від 213 округу (як безпартійного). У ВР він входить до комітету з питань запобігання і протидії корупції. Крім того, на виборах міського голови Києва у 2015 році Береза посів друге місце. За інформацією «Чесно» витрати на цю кампанію перевищували його дохід. Крім того, диплом Борислава виявився підробленим. Депутат займає 322 місце за індексом підтримки реформ. 

Wikipedia

Facebook

Артем Дубнов, 30 років, кандидат від партії «Слуга народу». Дубнов має медичну та юридичну освіту. Зараз працює лікарем-стоматологом у «Клініці Дубнової “СтоматологіЯ”». Крім того, очолює Всеукраїнську громадську організацію «Асоціація імплантологів України». У ЗМІ його також називають співвласником компанії «Просперітатіс», яка будує у Броварах ЖК Scandia.

Facebook

Ганна Старостенко, 41 рік, кандидатка від партії «Європейська Солідарність». Старостенко отримала вищу освіту з міжнародних відносин. З 2005 до 2012 року вона очолювала благодійну організацію «Фонд братів Кличків». У 2008 році була вперше обрана до Київради за списками «Блоку Віталія Кличка» (згодом у 2015 від «Удару», а у 2015 від «БПП»). Ганна також очолює комісію з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту та є заступницею Віталія Кличка з гуманітарних питань (зараз Старостенко у декретній відпустці).

Біографія на сайті КМР

Facebook

Вадим Онуфрійчук, 50 років, самовисування. освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійний. Вадим отримав освіту з міжнародного права. З 2002 року він двічі обирався до Деснянської районної ради, а з 2014 – до Київради (від «Удару» та «БПП»), зараз входить до комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності КМР. Крім того, Онуфрійчук у сумі пропрацював вісім років заступником голови Деснянської РДА, а з 2014 по 2016 рік – в.о. голови ради. 

Біографія на сайті КМР

Вадим Мотуз, 37 років, кандидат від партії «Опозиційна платформа – За життя». Мотуз – юрист, що працював у кількох київських комунальних підприємствах: «Київжитлоспецексплуатація», «Київзеленбуд», зараз – КП з охорони та утримання водного фонду Києва «Плесо».

Facebook

Олександр Чубатенко, 58 років, самовисування. Чубатенко має інженерну та політологічну освіту. Він вже двічі обирався до Верховної ради: у 1998 (самовисування) та 2013 роках (ВО «Батьківщина»). Крім того, Чубатенко очолював Центр стратегічних ініціатив, був начальником Головного управління економіки Київської ОДА та працював політтехнологом. Зараз Олександр керує благодійною організацією «Всеукраїнський фонд «Завтра»

Wikipedia

Олександр Сухарський, 41 рік, самовисування. Приватний підприємець, співзасновник громадської організації «Браття». Організація позиціонується як «дієва структура з надання допомоги громадянам України в боротьбі за свої Конституційні права, за повернення до норм моралі і справжніх людських цінностей», що протистоїть рейдерським захопленням та поширення наркотиків. Крім того, Сухарський – прихильник святкування Великой победы і покладання квітів до пам’ятника Ватутіну. 

Новорічне привітання Олександра Сухарського

Ярослав Биструшкін, 42 роки, кандидат від ВО «Батьківщина». Приватний підприємець, син народного артиста України та колишнього начальника Головного управління культури та мистецтв КМДА Олександра Биструшкіна. Ярослав був депутатом Київради у 2002-2006 роках, де очолював комісію з гуманітарної політики. У 2012 та 2014 роках він безуспішно балотувався до Верховної Ради.

Wikipedia

Facebook

Сергій Кириленко, 33 роки, самовисування. Безпартійний. Директор  ТОВ «Альве», що займається оптовою торгівлею фруктами та овочами. У 2014 році вже балотувався до Верховної ради: Кириленко був 124 номером у списку «Радикальної партії Олега Ляшка». Також він був помічником нардепа від цієї партії Олексія Кириченка.

Facebook

Радмила Гревцова, 44 роки, самовисування. Радмила займається адвокатською діяльністю та очолює Інститут медичного і фармацевтичного права та біоетики Академії адвокатури України. 

Facebook

Ростислав Карпич, 21 рік, самовисування. Карпич займався футболом і боксом, був членом ультрас футбольного клубу «Динамо». Ростислав також входить до «Право-консервативної партії України “Північний Шлях”». Крім того, він зазначений директором компанії «Укравтомаз», що займається комп’ютерним програмуванням. 

Facebook

Та ще 17 кандидатів, у тому числі від партій «Громадянська позиція», «Сила людей», «Опозиційний блок» та «Патріот»

214 округ 

Дніпровський район
Орієнтовна кількість виборців – 163 тисячі

Чинний депутат від округу: Віктор Чумак, обраний від «БПП».

Кількість кандидатів: 22
З них самовисуванці: 12
Кандидати від партії: 10
Колишні нардепи: 1
Чоловіки: 20
Жінки: 2

Віктор Чумак, 61 рік, кандидат від партії «Громадянський рух “Хвиля”». Чумак отримав юридичну освіту та має звання генерал-майора юстиції. Він працював у Державній прикордонній службі та Міжнародному центрі перспективних досліджень. У 2012 («Удар») та 2014 («БПП») роках обирався до Верховної ради від 214 округу. Зараз Віктор входить до комітету з питань запобігання та протидії корупції. Він отримав 247 місце за Індексом підтримки реформ.

Wikipedia

Facebook

Вадим Васильчук, 36 років, кандидат від партії «Голос». Вадим має історичну освіту. Він був радником Міністра освіти та науки і головою ГО «Братство козацького бойового Звичаю “Спас”». У 2015 році Васильчук був обраний до Київради від «Об’єднання “Самопоміч”». Зараз він входить до депутатської групи «Київська команда» та комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту. 

Біографія на сайті КМР

Facebook

Олесь Маляревич, 40 років,  кандидат від партії «Європейська Солідарність». Маляревич має дві вищих освіти: з кіновиробництва та державного управління. Зараз обіймає посаду директора рекламної компанії «Кіномедіа». У 2015 році Маляревич був обраний до Київради від «БПП», входить до комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Олесь також був помічником народного депутата від «БПП» Дмитра Білоцерковця.

Біографія на сайті КМР

Facebook

Сергій Швець, 43 роки, кандидат від партії «Слуга народу». Швець отримав освіту з культурології. Зараз він працює спеціальним кореспондентом та ведучим у ТРК «Студія 1+1». 

Facebook

Степан Кударенко, 29 років, кандидат від ВО «Свобода». За словами партії «Самопоміч», Степан очолював «партію-клон» їх організації на місцевих виборах у 2015 році. Сьогодні Кударенко обіймає посаду віцепрезидента «Київміськбуду». Він також був помічником нардепа від «Свободи» Юрія Сиротюка.

Facebook

Максим Діжечко, 38 років, кандидат від партії «Демократична сокира». На сайті партії Максим зазначений як радник з комунікацій, проте, судячи з резюме на сайті Work.ua, це далеко не єдина його компетенція. З 2012 року Максим займався юриспруденцією, логістикою, бухгалтерією та організацією виставок.  З 2018 року Діжечко також входить у Раду громадського контролю при НАБУ. 

Facebook

Володимир Пригладь, 42 роки, самовисування. Пригладь отримав юридичну освіту та був помічником народного депутата Олександра Буджерака, проте більше він відомий як чоловік та продюсер співачки Наталії Валевської. У січні цього року Володимиру пропонували посаду заступника мера Покровська, що на Донеччині. Його зв’язки з місцевою владою та гонорари Валевської з бюджету міста привернули увагу журналістів «Наших грошей».

Facebook

Богдан Ференс, 35 років, самовисування. Богдан закінчив Дипломатичну академію України. Сьогодні він працює головним консультантом Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції.

Facebook

Євген Сагуйченко, 37 років, кандидат від партії «Громадянська позиція». Раніше Євген працював директором з розвитку компанії «Укрвторчормет» та входив до «Радикальної партії Олега Ляшка». Він активно виступав проти діяльності НАК «Навтогазу». Саме з громадською та політичною діяльністю Сагуйченко пов’язує січневий напад на себе: невідомий вистрілив йому в груди.

Facebook

Станіслав Медведенко, 40 років, самовисування. Український баскетболіст, що грав за команди «Лос-Анджелес Лейкерс» і «Атланта Гокс». Після завершення кар`єри займається громадською діяльністю. Сьогодні на сайті ЦВК вказаний як безпартійний та тимчасово безробітній. 

Та ще дванадцять кандидатів(-ок), у тому числі від партій «Опозиційний блок», «Опозиційна платформа – За життя», та ВО «Батьківщина».

215 округ 

Частина Дніпровського та Деснянського районів
Орієнтовна кількість виборців – 161 тисяча

Чинний депутат від округу: Андрій Іллєнко, обраний від «Свободи».

Кількість кандидатів: 13
З них самовисуванці: 5
Кандидати від партії: 8
Колишні нардепи: 1
Чоловіки: 11
Жінки: 2

Андрій Іллєнко, 32 роки, кандидат від ВО «Свобода». За освітою Іллєнко політолог, у «Свободу» він вступив ще у 2005 році. У 2010 він став депутатом Київради, а з 2012 року вже двічі обирався до Верховної Ради за 215 округом. Зараз Іллєнко очолює міжфракційне об’єднання ВО «Свобода» в ВР та має 281 місце за Індексом підтримки реформ. Також був серед депутатів «Свободи», що змусили написати заяву про звільнення в.о. голови НТКУ Олександра Пантелеймонова.

Wikipedia

Facebook

Богдан Яременко, 47 років,  кандидат від партії «Слуга народу». Богдан отримав філологічну освіту. Переважно займався дипломатичною роботою: у 2006 році він став генеральним консулом України в Единбурзі, а в 2010 – у Стамбулі. Крім того, був представником України при Організації Чорноморського економічного співробітництва. Сьогодні Яременко є головою правління благодійного фонду «Майдан закордонних справ».

Wikipedia

Facebook

Андрій Кузьменко, 45 років, кандидат від партії «Голос». Зараз Кузьменко працює заступником директора з фінансових питань у «Прозорро».

Facebook

Сергій Артеменко, 42 роки, кандидат від партії «Європейська Солідарність». Сергій має юридичну освіту та в документах до ЦВК зазначений як  директор ТОВ «НВМ – юридичний консалтинг». У 2006 році він був обраний до Дніпровської районної ради, а у 2015 увійшов до Київської міської ради від БПП.  Член Постійної комісії з питань власності.

Біографія на сайті КМР

Facebook

Станіслав Куценко, 34 роки, самовисування. Куценко має юридичну освіту. Він був головою кількох студентських організацій, а у 2005 році став радником Міністра молоді та спорту. Сьогодні Станіслав очолює Головне територіальне управління юстиції у місті Києві, а також Український молодіжний форум.

Біографія

Facebook

Та ще вісім кандидатів(-ок), у тому числі від партій  «Батьківщина», «Опозиційна платформа – За життя», «Сила і честь» та «Патріот». 

216 округ 

Частини Дарницького та Дніпровського районів
Орієнтовна кількість виборців – 157 тисяч

Чинний депутат від округу: Олександр Супруненко, обраний як самовисуванець.

Кількість кандидатів: 21
З них самовисуванці: 14
Кандидати від партії: 7
Колишні нардепи: 1
Чоловіки: 16
Жінки: 5

Олександр Супруненко, самовисування. У 2006 році Олександр став депутатом Київради та приєднався до фракції «Блок Леоніда Черновецького», а вже за рік був обраний до Верховної Ради за списком «Партії регіонів». У 2014 році Супруненка знову обрали до Київради, а згодом до ВР за 216 округом (як безпартійного, але потім приєднався до групи «Воля народу»). До слова, у 2010 році він з братом В’ячеславом увійшли до переліку 200 найбагатших людей України. Зараз Олександр фігурує у шести антикорупційних розслідуваннях та має 317 місце у рейтингу VoxUkraine. Він також входить до міжфракційного об’єднання «За духовність, моральність та здоровʼя України».

Біографія на сайті «Чесно»

Facebook

Леся Забуранна, 37 років, кандидатка від партії «Слуга народу». Забуранна має економічну освіту, сьогодні вона професор кафедри менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України. Крім того, Леся є експертом науково-експертної ради Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Facebook

Володимир Левін, 49 років, кандидат від партії «Європейська Солідарність». Левін має економічну освіту. Він входить до Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України та Громадської ради при Міністерстві фінансів. У 2015 році Володимир був обраний до Київради від «БПП», входить до комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Крім того, Левін є президентом чернігівського футбольного клубу «Десна».

Біографія на сайті КМР

Facebook

Віталій Павлик, 38 років, самовисування. Безпартійний юрист, голова адвокатського об’єднання «Правозахисник». У 2006 році він був обраний до Дарницької районної ради, а вже у 2008 – до Київради від «Блоку Леоніда Черновецького». У 2014 та 2015 роках також обирався до КМР за округом у Дарницькому районі (від «ДемПУ» та парії «Єдність»). Зараз входить до комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Біографія на сайті КМР

Facebook

Андрій Юсов, 36 років, кандидат від партії «Громадянська позиція». Андрій має юридичну освіту. Він був один із найактивніших учасників громадянської кампанії «ПОРА» під час Помаранчевої революції. Серед іншого, Юсов працював радником мера Вінниці Сергія Моргунова та експертом із суспільно-політичних питань Інституту розвитку міст. Крім того, він є співзасновником «Школи відповідальної політики» та учасником проекту «Нові лідери». З 2006 року кілька разів безуспішно балотувався до Верховної ради. 

Wikipedia

Facebook

Сергій Паладій, 40 років, самовисування. Паладій має вищі освіти з обліку і аудиту та транспортних перевезень. Зараз він керує підприємством «Гідробудшлях». У 2015 році був обраний до Київради від ВО «Батьківщина», зараз Сергій заступник голови комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту.

Біографія на сайті КМР

Facebook

Андрій Перехрест, 38 років, кандидат від партії «Об’єднання «Самопоміч»». Перехрест є директором автосервісу «Сіті Франс Сервіс». Крім того, він очолює Дніпровську районну партійну організацію «Самопомочі» та благодійний фонд «Товариство – Разом за життя».

Facebook

Павло Тесленко, 45 років, самовисування. Павло має вищу освіту з економіки та правознавства. У 2006 («Блок Катеринчука») та 2015 (партія «Єдність») роках обирався до Київради. Зараз він є заступником голови ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу та входить до партії «Єдність». Крім того, Тесленко був президентом Національної Федерації американського футболу України.

Біографія на сайті КМР

Михайло Ковальчук, 39 років, кандидат від ВО «Батьківщина». Підприємець, раніше був т.в.о командира добровольчого батальйону «Січ». Ковальчук позиціонує себе як журналіст та громадський діяч, активно виступає проти незаконних забудов у столиці. 

Facebook

Марина Проскуріна, 56 років, кандидатка від партії «Опозиційний блок». Безпартійна заступниця голови ГО «Фонд Ветеранів ВВВ». У 2014 році Марина була у складі окружної виборча комісія 215 округу від кандидата у президенти Михайла Добкіна.

Та ще дванадцять кандидатів(-ок), у тому числі від партій «Самопоміч» та «Опозиційна платформа – За життя».

217 округ 

Оболонський район
Орієнтовна кількість виборців – 157 тисяч

Чинний депутат від округу: Андрій Білецький, обраний як самовисуванець.

Кількість кандидатів: 25
З них самовисуванці: 16
Кандидати від партії: 9
Колишні нардепи: 0
Чоловіки: 14
Жінки: 9

Мар’яна Безугла, 31 рік, кандидатка від партії «Слуга народу». Мар’яна має медичну освіту та керує програмою «Реформа системи медичного забезпечення Збройних Сил України». Крім того, вона працює інспектором відділу цивільних експертів Центру забезпечення службової діяльності Міноброни та Генерального штабу ЗСУ.

Facebook

Людмила Костенко, 39 років, кандидатка від партії «Європейська Солідарність». Людмила має дві вищих освіти: з перекладу та управління організаціями. Тривалий час вона займала менеджерські посади у компаніях, пов’язаних з нерухомістю. У 2014 («Радикальна партія Олега Ляшка») та 2015 («БПП») роках Костенко обиралася до Київради. Зараз Людмила заступниця голови комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Біографія з сайту КМР

Facebook

Ганна Гончаренко (Анабелла Моріна), 41 рік, самовисування. Раніше Анабелла працювала кореспондентом у газеті «Бізнес». Сьогодні вона більш відома як активістка та краєзнавиця. Моріна працює координаторкою з питань культурної спадщини у Переяславсько-Вишневській єпархії та є засновницею громадського руху «Почайна». Вона опікувалася збереженням річки Почайна та влаштовувала акції на підтримку музею на Поштовій площі. Під час однієї з Анабелла оголосила голодування, що тривало 13 днів. 

Facebook

Максим Жорін, 30 років, самовисування. Максим закінчив Київський університет технології та дизайну. Найбільше відомий як колишній керівник полку «Азов». Зараз Жорін очолює східне об’єднання партії «Національний корпус» – «Терен Схід».

Wikipedia

Facebook

Олександр Порхун, 32 роки, самовисування. Порхун –  кадровий військовий та ветеран АТО, він був командиром окремого аеромобільного батальйону. За взяття Савур-Могили Олександр був нагороджений званням Героя України.

Facebook

Тарас Сириця, 40 років, кандидат від партії «Громадянська позиція». Безпартійний. Тарас нещодавно був звільнений з посади начальника Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення» за «провальну роботу із закупівель, безвідповідальність та некомпетентність». Синиця у свою чергу звинуватив Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова у корупції та зловживання службовим становищем. 

Facebook

Іван Сорока, 51 рік, кандидат від ВО «Батьківщина». Безпартійний лікар медичного центру «Біо Плюс» та старший викладач Української військової медичної академії. Крім того, Сорока очолює Український медичний клуб та член Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я.

Facebook

Микола Коваленко, 62 роки, кандидат від партії «Єдність». У документах до ЦВК Коваленко зазначений як директор ТОВ «Інтертранс-Р» корпорації «Укрреставрація». Ці компанії фігурують у журналістських розслідуваннях та причасні до забудови Гостинного двору. 

Розслідування «Наших грошей»

Тетяна Репеде, 37 років, самовисування. Безпартійна заступниця директора благодійного фонду «Здорове дитинство без меж». Один з основних напрямків діяльності Репеде – протидія булінгу серед дітей. 

Facebook

Віталій Дерпак, 45 років, кандидат від партії «Сила і честь». Віталій отримав освіту з менеджменту та військової справи (підполковник запасу). Сьогодні Дерпак працює начальником відділу інвестицій та соціально-економічного розвитку Фонду комунального майна Вишгородського району, і з 2015 року депутат входить до Вишгородської районної ради.

Біографія

Та ще 14 кандидатів, у тому числі від партій «Опозиційний блок», «Партії Шарія» та «Опозиційна платформа – За життя». 

218 округ 

Частини Оболонського та Святошинського району
Орієнтовна кількість виборців – 149  тисяч

Чинний депутат від округу: Володимир Ар’єв, обраний від «БПП»

Кількість кандидатів: 14
З них самовисуванці: 7
Кандидати від партії: 7
Колишні нардепи: 0
Чоловіки: 9
Жінки: 5

Вікторія Муха, 39 років, самовисування. Вікторія має юридичну та економічну освіту. З 2007 року вона працювала помічницею депутата Олександра Третьякова. Нині –  очолює благодійну організацію «Фонд Олександра Третьякова». У 2014 («Удар») та 2015 («БПП») роках обиралася до Київради, очолює комісію з питань культури, туризму та інформаційної політики. За інформацією «Чесно», Муха була помічна за «гречкосійством» та пропонувала правки до рішення Київради, що ускладнювали б створення музею на Поштовій площі. 

Біографія на сайті КМР

Сторінка на «Чесно»

Facebook

Дмитро (Мітя) Гурін, 37 років, кандидат від партії «Слуга народу». У ЗМІ Гуріна називають активістом та урбаністом: він працював з архітекторами Buro-o, студією Kotsiuba, А+С Україна та  Агентами змін над багатьма київськими проектами, зокрема, планом оновленої Контрактової. Серед причин балотуватися до ВР Дмитро називає необхідність нового «закону про столицю». Крім того, вже три роки він працює радником з комунікацій в.о. Міністра охорони здоров’я України. 

Facebook

Тарас Костанчук, 55 років, самовисування. Тарас має юридичну освіту. Він учасник АТО та колишній командир штурмової групи добровольчого батальйону «Донбас». Констанчук також заснував «Військово-патріотичне громадське об’єднання учасників АТО “Справедливість”». У 2018 білборди з ним почали масово з’являтися у столиці,  чим зацікавили ЗМІ. Проект «Вибори вибори» з’ясував, серед іншого, що 2016-го року Костанчук був одним із технічних кандидатів на скандальних виборах на 205 окрузі в Чернігові.

Wikipedia

Who is Тарас Костанчук

Антон Колумбет, 32 роки, кандидат від партії «Демократична сокира». Колумбет є ветераном АТО, до початку бойових дій він працював у туристичній сфері. Сьогодні займається продажами м’ясних консервів у компанії I’mready, заснованій ветеранами. Крім того, Антон є заступником голови Київської міської спілки ветеранів АТО, заступником директора Муніципальної охорони та речник «Муніципальної варти Києва». У червні цього року став членом Ради громадського контролю при НАБУ.

Facebook

Леся Плахтій, 40 років, кандидатка від партії «Опозиційна платформа – За життя». Безпартійна, очолює громадську організацію «Об’єднання ЖБК та ОСББ Оболонського району м. Києва «Оболонська громада».

Микола Приходько, 31 рік, кандидат від партії «Об’єднання “Самопоміч”». Микола обіймає посаду фінансового директора будівельної компанії «Лукатрейд». Раніше він також три роки працював керівником підрозділу Святошинської РДА.

Марина Шимчак, 57 років, кандидатка від партії «Опозиційний блок». Безпартійна керівниця компанії  «Аналітичний центр “Рейтинг Плюс”». Цю компанію внесено до бази псевдосоціологів за сумнівні опитування періоду «Євромайдану» та виборів Президента у 2014 році. 

Та ще сім кандидатів(-ок), у тому числі від партій «Сила і честь» та «Громадянський рух “Хвиля”». 

219 округ 

Святошинський район
Орієнтовна кількість виборців – 152 тисячі

Чинний депутат від округу: Олександр Третьяков, обраний від «БПП»

Кількість кандидатів: 15
З них самовисуванці: 10
Кандидати від партії: 5
Колишні нардепи: 2
Чоловіки: 13
Жінки: 2

Олександр Третьяков, 49 років, самовисування. З 1995 до 2002 року Олександр був президентом фірми «АТЕК-95», що займається торгівлею нафтопродуктами. У 2006-2010 роках він володів та очолював медіахолдинг «Главред-медіа» («УНІАН», «Известия в Украине», телеканал «Сіті»), його партнером по цьому бізнесу став Ігор Коломойський. Третьяков був депутатом Верховної Ради IV, V, VI, VIII скликань. Зараз він очолює комітет у справах ветеранів та людей з інвалідністю.

Третьяков маж 162 місце за індексом підтримки реформ, він був помічений на кнопкодавстві та «гречкосійстві» та фігурує у п’яти антикорупційних розслідуваннях. 

Біографія на офіційному сайті

Сторінка на «Чесно»

Facebook

Ваган Товмасян, 38 років, самовисування. Ваган є чинним депутатом Київради від ВО «Батьківщина». У документах до ЦВК він зазначив себе як голову організації «Благодійний фонд Вагана Товмасяна», але Товмасян є засновником ще кількох компаній, діяльність яких стала приводом для розслідування програми «Слідство. Інфо». Крім будівництва у парку «Орлятко», компанії, серед засновників яких зазначений Товмасян, проектували вертолітний майданчик у резиденції Януковича та були пов’язані із сепаратистом Віктором Пеннером.

Біографія на сайті КМР

Сторінка на «Чесно»

Facebook

Олег Чернецький, 52 роки, кандидат від ВО «Свобода». У минулому спортсмен, Чернецький навчався в університетах на п’яти різних спеціальностях. Пізніше він заснував власний бізнес та став депутатом Луцької міської ради. У 2014 році Олег був обраний до Київради від «Свободи», зараз він входить до ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. За інформацією «Чесно» він досить часто прогулює сесії ради. Крім того, Чернецький очолив список найбільших власників нерухомості в Київраді: у 2016 році він мав шість квартир та п’ять будинків.

Біографія на сайті КМР 

Facebook

Микола Тищенко, 47 років, кандидат від партії «Слуга народу». Тищенко має інженерну освіту. Сьогодні він відомий як власник мережі ресторанів «Наша карта» («Велюр», «Сейф», «Три вилки» та інші) та шоумен: Микола був членом журі кількох сезонів програми «МайстерШеф», ведучим «Ревізора» та учасником «Танців з зірками».

Wikipedia

Facebook

Андрій Хілько, 34 роки, самовисування. Адвокат Андрій Хілько керує кількома організаціями, зокрема, благодійним фондом «Хілько» та громадською організацією «Українська асоціація акціонерів». Під час останніх президентських виборів був спостерігачем на 221 дільниці та подав кілька позовів проти Володимира Зеленського за статтею про підкуп виборців.

Facebook

Микола Грабар, 56 років, самовисування. Микола має юридичну та економічну освіту. З 1990 року тричі обирався до Київської міської ради. У 1994 році був також обраний у народні депутати за округом у Хусті. Після цього постійно безуспішно балотувався до Верховної Ради. Грабар зазначений головою Української спілки боротьби з мафією та корупцією та президентом Всеукраїнського центру захисту прав людини.

Wikipedia

Та ще дев’ять депутатів, у тому числі від партій «Сила і честь», «Опозиційна платформа – За життя» та «Аграрна партія України». 

220 округ 

Подільський район
Орієнтовна кількість виборців – 149 тисяч

Чинний депутат від округу: Вячеслав Константіновський, обраний від «Народного фронту». 

Кількість кандидатів: 14
З них самовисуванці: 7
Кандидати від партії: 7
Колишні нардепи:1
Чоловіки: 11
Жінки: 3

Валентин Мондриївський, 40 років, кандидат від партії «Удар». Валентин за освітою журналіст, але з 2002 року цікавився політикою: працював помічником та прес-секретарем депутатів та чиновників. У 2014 році його обрали депутатом Київради (спочатку від «Удару», потім від БПП). У 2016-2018 роках він також був очолював Подільську РДА. Сьогодні Мондриївський є членом комісії з питань транспорту, зв’язку та реклами та заступником Віталія Кличка. 

Біографія на сайті КМР

Facebook

Сергій Лещенко, 38 років, самовисування. Сергій за освітою журналіст, до 2014 року займався політичною журналістикою та працював заступником головного редактора «Української правди». У 2014 році він був обраний до Верховної Ради за списком «ББП». Входить до комітету з питань запобігання і протидії корупції та міжфракційного об’єднання «ЄвроОптімисти». Лещенко має 184 місце за Індексом підтримки реформ.

Wikipedia

Facebook

Ганна Бондар, 44 роки, кандидатка від партії «Слуга народу». Ганна має вищу освіту з мистецтвознавства та архітектури та звання «Заслужений архітектор України». Вона працювала у «Інституті Генерального плану м. Києва», у Департаменті містобудування та архітектури КМДА, а у 2015-2016 роках виконувала обов’язки головного архітектора міста та директора цього Департаменту. Після цього вона займалась організацією архітектурного конкурсу «Музею Революції гідності» в Адміністрації президента за часів Порошенка. Сьогодні Бондар очолює один з директоратів у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Wikipedia

Facebook

Олексій Окопний, 35 років, кандидат від партії «Європейська Солідарність». Олексій має вищу освіту з менеджменту, з 2007 по 2010 він працював у Департаменті зовнішньоекономічного співробітництва Міністерства аграрної політики, а згодом  керував Громадською приймальнею депутата Київради. У 2014 та 2015 роках обирався до Київради («Удар», «БПП»), зараз Олексій очолює комісію з питань транспорту, зв’язку та реклами.

Біографія на сайті КМР

Facebook

Юрій Дідовець, 40 років, самовисування. Юрій має юридичну та історичну освіти. Він адвокат руху «Стоп цензурі» та офіцер юридичного департаменту Міністерства Оборони України. У 2015 році Дідовець був обраний до Київради від ВО «Батьківщина». Крім того, п’ять скликань підряд він був помічником депутата Олександра Чорноволенка на громадських засадах, зараз – помічник нардепа Юрія-Богдана Шухевича.

Біографія на сайті КМР

Facebook

Максим Гольдарб, 41 рік, самовисування. Максим має економічну та юридичну освіту, 14 років він працював у органах прокуратури. У 2014 році заснував громадську організацію «Публічний аудит», що повинна займатися контролем за публічними фінансами, а у 2016 році ініціював рух «Тарифний спротив» разом з Євгеном Мураєвим. Крім того, Гольдарб два роки був ведучим програми «Суб’єктивні підсумки» на телеканалі NewsOne.

Wikipedia

Facebook

Антон Корвін-Піотровський, 38 років, самовисування. Антон має історичну освіту та з 2014 року працює Директором державного підприємства «Науково-дослідницький центр «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України. Крім того, він входить до правління «Спілки археологів України».

Ольга Арканова-Чорна, 55 років, кандидатка від партії «Опозиційна платформа – За життя». Раніше Ольга була заступницею начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту КМДА. Вона вже двічі балотувалася до Верховної ради: у 2012 році від «Партії регіонів», та у 2014 від партії «Єдність».

Та ще шість кандидатів(-ок), у тому числі від партій «Патріот» та «Єдність» та «Свобода».

221 округ 

Печерський та частина Солом’янського району
Орієнтовна кількість виборців – 180 тисяч

Чинний депутат від округу: Леонід Ємець, обраний від «Народного фронту».

Кількість кандидатів: 31
З них самовисуванці: 22
Кандидати від партії: 9
Колишні нардепи: 2
Чоловіки: 22
Жінки: 9

Леонід Ємець, 39 років, кандидат від партії «Голос». Леонід має юридичну освіту та займається політикою з 2002 року. Він вже двічі ставав народним депутатом від 221 округа: у 2012 році з партією «Батьківщина» та у 2014 з «Народним фронтом». Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя. Ємець активно виступає за відкриті списки, також він є одним із авторів закону про «люстрацію». Депутат має 215 місце за Індексом підтримки реформ.

Wikipedia

Facebook

Роман Безсмертний, 53 роки, самовисування. Безсмертний був депутатом ВР другого-п’ятого (двічі від «Нашої України») скликань та одним з авторів Конституції. У 2011 році він був послом України у Білорусі, а у 2015-2016 роках представляв країну в у політичній підгрупі Мінського процесу. Роман безуспішно балотувався на Президентських виборах цього року. Крім того, фігурує в одному антикорупційному розслідувані стосовно непрозорого фінансування «Аграрної партії України», де він певний час був керівником Центрального апарату. 

Wikipedia

Facebook

Наталія Манойленко, 43 роки, кандидатка від партії «Самопоміч». Наталія має лінгвістичну та юридичну освіти. З 2000 року вона працює юристом, а з 2012 є співзасновницею та керуючим партнером «Міжнародної юридичної фірми «Акорд”». У 2015 році Майноленко була обрана до Київради від Самопомочі. Вона входить до ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, а також певний час консультувала з питань створення та діяльності ОСББ. 

Біографія на сайті КМР

Facebook

Володимир Петров, 41 рік, самовисування. Блогер та продюсер Петров, більше відомий за ніком «Люмпен», створював контент для телеканалів «ТЕТ» і «НЛО TV», а сьогодні – для Youtube-каналу «Ісландія». Відомо також, що він певний час вів сторінку Арсенія Яценюка на LiveJournal: гоустрайтера розкрили після нецензурного коментаря, випадково написаного зі сторінки політика. Володимир входить до «Право-консервативної партії України “Північний Шлях”».

Wikipedia

Facebook

Михайло Терентьєв, 33 роки, кандидат від партії «Європейська Солідарність». Михайло має освіту історика, певний час він викладав у Національному педагогічному університеті. У 2010 році він став керівником громадської приймальні депутатів Київської міської ради, а у 2014 та 2015 роках був обраний до Київради («Удар», «БПП»). Входить до комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Крім того, зараз Терентьєв очолює КП «Інженерний центр».

Біографія на сайті КМР

Facebook

Юрій Петренко, 37 років, самовисування. Юрій – приватний підприємець, він має власний сайт з продажу побутової техніки. Він входить до партії «Національний корпус» та керує одним із взводів «Національних дружин» у Києві, де більше відомий за псевдонімом «Ракета». 

Facebook

Анна Пуртова, 37 років, кандидатка від партії «Слуга народу». Анна має юридичну та економічну освіту. На сайті партій зазначено, що Пуртова займається розробкою концепції електронної освіти.

Facebook

Володимир Костерін, 50 років, самовисування. Член «Партії зелених України». У 2001-2009 роках Костерін був президентом телеканалу «Тоніс», з того часу очолив та заснував ще кілька організацій та інститутів у різних сферах. Один з напрямків діяльності Володимира – популяризація «зеленої енергетики» та принципів сталого розвитку.

Wikipedia

Євген Леськів, 34 роки, самовисування. Леськів є засновником та директором компанії «КиївБудДевелопмент» (KBD) (ЖК «Геометрія», Struetinsky Residence). Крім того, сьогодні він очолює «Асоціацію сміттєпереробників України» та у Верховній Раді планує працювати над зменшенням кількості сміття на українських полігонах.

Facebook

Олександр Смик, 35 років, кандидат від партії «Громадянська позиція». Смик працює у виконавчому апараті Київської обласної ради. Він також був помічником народних депутатів Андрія Павловського та Юрія Одарченка від «Батьківщини».

Дмитро Касьяненко, 38 років, самовисування. Дмитро має юридичну освіту та є керуючим партнером адвокатського бюро «Касьяненко і партнери». Він також подавав документи у ЦВК до виборів Президента України у 2019 році. Але в реєстрації йому відмовили через нестачу застави: Касьяненко вніс лише 25 гривень.

Василь Бондаренко, 46 років, самовисування. Бондаренко працює помічником президента з юридичних питань у Фонді ветеранів військової розвідки України з 2005 року. 

Та ще 19 кандидатів, у тому числі від партій «Опозиційна платформа – За життя», «Опозиційний блок», ВО «Батьківщина» та «Сила і честь».

222 округ 

Солом’янський район
Орієнтовна кількість виборців – 167 тисяч

Чинний депутат від округу: Дмитро Андрієвський, обраний від «БПП».

Кількість кандидатів: 13
З них самовисуванці: 7
Кандидати від партії: 6
Колишні нардепи: 2
Чоловіки: 13
Жінки: 0

Дмитро Андрієвський, 52 роки, самовисування. З 2001 до 2007 року Андрієвський працював на керівних посадах у концерні «Київпідземшляхбуд». З 2002 року він тричі обирався до Київської міської ради (за мажоритаркою, списком «Нашої України», а згодом «Блоку Віталія Кличка»). Також Дмитро вже двічі був народним депутатом: у 2012 році пройшов до Верховної ради за 222 округом від «Батьківщини», а у 2014 – від БПП. Андрієвський має 86 місце за індексом підтримки реформ та зразково відвідує засідання Ради, проте був помічений за «гречкосійством».

Wikipedia

Facebook

Роман Грищук, 29 років, кандидат від партії «Слуга народу». Роман отримав освіту з біомедичної інженерії. Найбільше він відомий як засновник та керівник студії «Мамахохотала». За досягнення у цій сфері Грищук входив до списків «30 до 30» видань KyivPost та Forbes Україна.

Wikipedia

Facebook

Максим Шкуро, 40 років, самовисування. Шкуро отримав дві вищих освіти – з містобудування та державного управління. З 1998 року він був обраний до Солом’янської районної ради, а з 2006 вже чотири рази ставав депутатом Київради від різних партій. Зараз він входить до комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування. Серед негативних характеристик на сайні «Чесно» у Максима зазначені прогули. З 2014 до 2018 року він також очолював Солом’янську РДА. Крім того, Шкуро був помічником нардепа Дмитра Андрієвського.

Біографія на сайті КМР

Максим Луцький, 43 роки, кандидат від партії «Опозиційна платформа – За життя». Максим має технічну освіту. Він був депутатом ВР п’ятого («Батьківщина») та шостого скликань («Партія регіонів»). Основна сфера його інтересів – освіта: він очолював комітет з питань науки і освіти та був радником Азарова з цих тем. У 2013 році Луцький також очолював Солом’янську РДА.

Wikipedia

Володимир Назаренко, 27 років, кандидат від ВО «Свобода». Назаренко отримав освіту архітектора. 2012 року він вступив до «Свободи», а 2015 був обраний депутатом Київської міської ради. Володимир є членом комісії з містобудування, архітектури та землекористування.

Facebook

Вахтанг Убірія, 68 років, самовисування. На початку 1990-х років Убірія займав керівні посади в «Укрзалізниці», а у 2005 році став віцемером Одеси. Через кілька років стосовно нього відкрили дві кримінальні справи: Убірія погрожував журналістам пістолетом. Вахтанг тричі балотувався до Верховної Ради, кожного разу безуспішно. Сьогодні на сайті ЦВК він зазначений як безпартійний пенсіонер. 

Wikipedia

Володимир Василевич, 54 роки, самовисування. Володимир є директором «Клініки доктора Василевича» та, судячи з титрів телевізійних ефірів кількарічної давнини, доктором медичних наук, акушером-гінекологом, лікарем народної медицини та фітоаромотерапевтом. 

Петро Бігун, 33 роки, самовисування. Петро має юридичну освіту, він є засновником юридичної компанії «Сарго Вінч» та охоронного підприємства «Хорт». Крім того, на своїй сторінці у Facebook Бігун називає себе мотиваційним спікером та коучем з особистісного росту.

Та ще п’ять кандидатів, у тому числі від партій «Сила і честь», «Опозиційний блок» та «Розвиток».

223 округ 

Шевченківський район
Орієнтовна кількість виборців – 167 тисяч

Чинний депутат від округу: Юрій Левченко, обраний від «Свободи».

Кількість кандидатів: 20
З них самовисуванці: 9
Кандидати від партії: 11
Колишні нардепи: 3
Чоловіки: 15
Жінки: 5

Юрій Левченко, 34 роки, кандидат від ВО «Свобода». Юрій має юридичну освіту та є членом всеукраїнського об’єднання «Свобода» з 2008 року. З 2010 до 2014 року він був депутатом Вишгородської районної ради. Також Левченко тричі балотувався у народні депутати за 223 округом і у 2014 році таки був обраний до ВР. Юрій виступав за створення музею на Поштовій площі. У рейтингу підтримки реформ від VoxUkraine Левченко посів 310 місце. 

Wikipedia

Facebook

Олександр Омельченко, 80 років, кандидат від партії «Єдність». З 1996 року Омельченко очолював КМДА, а з 1998 до 2006 був Київським міським головою. Запам’ятався він, з одного боку, будівництвом храмів, станцій метро та Південного вокзалу, а з іншого – засиллям маршруток, сумнівною роздачею земель, знищенням трамвайних ліній в центрі міста та новобудовами в історичному центрі. Згодом Олександр був обраний до Верховної ради на один термін, а з 2014 року став депутатом Київської міської ради від партії «Єдність».

Wikipedia

Людмила Буймистер, 33 роки, кандидатка від партії «Слуга народу». Людмила отримала вищу освіту з міжнародного права та корпоративних фінансів. До 2018 року вона була директоркою та головою наглядової ради Гданської суднобудівної верфі та компанії GSG Towers у Польщі, що частково належали Сергію Таруті. Крім того, вона очолювала кінодистриб’юторську компанію «Кіноманія», засновницями якої вказані доньки Тарути.  На сайті партії «Слуга народу» зазначено, що з квітня 2018 року Буймистер займається консультаціями у сфері альтернативної енергетики та сталого розвитку.

Вікторія Пташник, кандидатка від партії «Голос». Вікторія має юридичну освіту, до обрання у ВР вона працювала за спеціальністю та була членкинею громадської ради при Антимонопольному комітеті України. У 2014 році пройшла до Верховної Ради за списком «Самопомочі». Пташник була виключена з фракції за підтримку законопроекту про децентралізацію, зараз позафракційна. У 2016-2017 роках вона також була співголовою партії «Демократичний Альянс». Вікторія отримала 123 місце за індексом підтримки реформ від VoxUkraine та увійшла до переліку 25 найбільш доброчесних депутатів цього скликання за рейтингом руху «Чесно».

Wikipedia

Facebook

Тетяна Гончарова, 42 роки, самовисування. Тетяна працює у журналістиці з 2000 року. В останні роки вона була головною редакторкою телеканалу «112», ведучою програм на каналі Савіка Шустера 3s.tv, на радіо «Вести» та «Ера». Сьогодні Гончарова веде ранкове шоу, що виходить на «UA:Першому». Крім того, вона входить до «Право-консервативної партії України “Північний Шлях”».

Facebook

Павло Аніськович, 54 роки, кандидат від партії «Громадянська позиція». Раніше Аніськович очолював партійну організацію «Батьківщини» у Шевченківському районі. Сьогодні, згідно з документами, поданими до ЦВК, він безпартійний пенсіонер. Павло також є засновником громадської організації «Муніципальна ліга Києва» та з 2017 року входить до Громадської ради при НАЗК. 

Вадим Гладчук, 44 роки, самовисування. Вадим має медичну та економічну освіту, сьогодні працює редактором газети «Молодіжні хроніки» та інтернет-видання «Спротив», що позиціонує себе як «часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям». Крім того, Гладчук є членом політичної партії «Партія Народний порядок». З 1998 року він постійно безуспішно балотується на посаду київського міського голови та народного депутата у ВРУ.

Facebook

Ігор Бєлов, 23 роки, кандидат від «Радикальної партії Олега Ляшка». Белов за освітою юрист. Раніше він очолював молодіжний напрямок «Радикальної партії», тепер зазначений як фахівець з управління проектами. На вибори він іде з гаслом «Дайте молоді шанс», пропозицією повернути районні ради у Києві та впевненістю, що марші рівності організовують «грантожери» для відмивання грошей.

Facebook

В’ячеслав Боядін, 34 роки, кандидат від партії «Опозиційна платформа – За життя». Безпартійний підприємець. Боядін був помічником депутата Київради від партії «Єдність» Костянтина Ялового та «кнопкодавив» за його однопартійців під час внесення правок до бюджету на 2017 рік.

Сторінка на сайті «Чесно»

Іван Звягін, 42 роки, кандидат від партії «Європейська Солідарність». Звягін має юридичну освіту. Він найбільш відомий як координатор медичної служби Майдану, парамедик та волонтер. З початком війни Іван почав доставляти медикаменти на фронт.

Facebook

Сергій Носенко, 49 років, самовисування. Бізнесмен та інвестиційний банкір, старший керуючий директор компанії «Інтернешнл Інвестмент Партнерс Україна». У 2019 році вже балотувався на посаду Президента України.

Біографія

Андрій Подщипков, 44 роки, самовисування. Колишній власник телеканалу «112», що просив політичного притулку в Бельгії через «політичний тиск в Україні».

Інна Рафальська, 55 років, самовисування. Інна має юридичну освіту та понад 30 років працює у цій сфері. З 2012 по 2019 рік очолювала Раду адвокатів міста Києва. Сьогодні воно є головою громадської організації «Рада адвокатів України» та директоркою юридичної компанії «Міжнародна правова допомога». 

Владислав Ситюк, 38 років, самовисування. Ситюк має власне адвокатське бюро «Владислав Ситюк та партнери». Крім того, він очолює комітет з медіації Національної Асоціації адвокатури України. 

Яна Желябовська, 27 років, кандидатка від партії «УДАР Віталія Кличка». Яна отримала освіту з політології. Сьогодні вона працює заступником керівника Секретаріату територіальної організації «БПП» та помічницею народного депутата Дмитра Білоцерковця.

Та ще п’ять кандидатів, у тому числі від ВО «Батьківщина» та «Опозиційного блоку». 

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button