Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Компанія Google запустила нову функцію застосунку Maps, яка прогнозує ступінь завантаженості громадського транспорту.

Користувачі зможуть перевірити, чи є тиснява в автобусі, тролейбусі або метро. Прогнози створено на основі повідомлень від попередніх пасажирів.

Протягом останніх дев’яти місяців Google збирала дані від користувачів карт, пропонуючи після кожної поїздки оцінити рівень заповненості за чотирма опціями: багато вільних місць, мало вільних місць, місця лише для стояння або тиснява. Ці дані й лягли в основу алгоритму прогнозування.

Наприклад, житель Токіо, що їде зі станції Сібуя до станції Сіндзюку, може дізнатися, що о 9:40 ранку в поїзді зазвичай немає вільних місць для сидіння.

Нова функція стала доступною у 200 містах світу, чверть із яких – у США. Для жителів Києва ця функція також працює, проте дані є не для всіх маршрутів.

Інформацію про заповненість транспорта показують під час вашого планування маршруту

Зібрані дані також були використані для складання рейтингу найбільш завантажених маршрутів світу. Найбільш завантажені лінії метро, як виявилося, – у Буенос-Айресі (Аргентина) та Сан-Паулу (Бразилія). Також у топ-5 увійшла 13-та лінія метро Парижа.

Також Google Maps запускає функцію інформування про затримки маршрутів у режимі реального часу. Дані отримують напряму від місцевих транспортних компаній.

Нещодавно у Google Maps з’явився спідометр у режимі реального часу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button