Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ремонт дороги. Фото: Aleksey Bagnyuk

Жителі Осокорків почали самостійно укладати асфальт на безіменній дорозі від вулиці Чавдар до Колекторної. Про це «Хмарочосу» повідомив учасник ініціативи Максим Пресіч.

Щодня цією дорогою їздять на автомобілях тисячі місцевих мешканців, хоча вона перебуває у вкрай поганому стані. Зокрема, сам Максим щоранку возить дитину в садочок.

«Це єдиний варіант проїзду з Осокорків в сторону приватного сектору. Рік тому поряд був зручний проїзд, але там встановили парковку. Наскільки я знаю, незаконно», – пояснив Пресіч.

Ремонт на «Підващенко Хайвей». Фото: Максим Пресіч

За детальним планом території забудови мікрорайону, дорогу зобов’язувалася побудувати компанія «Позняки-Інвест». Будівництво почалося у 2011 році, але завершилося на етапі нижчого шару асфальтобетонного покриття.

Місцеві мешканці зверталися до міського голови, КМДА, Київавтодору, Укравтодору, районних депутатів, але там відповідали, що ділянку не передано на баланс міста.

Ремонт на «Підващенко Хайвей». Фото: Максим Пресіч

Так, у Дарницькій РДА зазначили, що під час будівництва дороги не було витримано норми, зокрема не облаштовано тротуар. Це сталося через перепад у п’ять метрів між дорогою та територією багатоповерхової забудови.

Дорогу завдовжки 1,2 кілометра, в якої немає офіційної назви, місцеві називають «Підващенко Хайвей» (бо її розташовано поряд із вулицею Ващенка).

Ремонт на «Підващенко Хайвей». Фото: Максим Пресіч

Місцеві мешканці організували збір коштів на капітальний ремонт. Наразі зібрано 47 тисяч гривень. За оцінками деяких учасників, повноцінний ремонт коштуватиме близько двох мільйонів гривень. Учасники цієї групи потроху розробляють кошториси та створюють громадську організацію.

Водночас в окремій групі у Viber збирають гроші на швидкий тимчасовий ремонт, який робили вже двічі: два тижні тому і цими вихідними. За словами Пресіча, усі «робочі» працюють безкоштовно, він – серед них. Гроші ідуть на оренду техніки та придбання щебню, асфальту, піску тощо.

Також глибокими ямами була всіяна сусідня вулиця Єлизавети Чавдар, яка так само не перебуває на балансі міста. У діри навіть кілька разів провалювалися автобуси. Однак у травні, як повідомляв журналіст і місцевий житель Денис Казанський, комунальники таки почали латати ями.

Автобус на вулиці Чавдар. Фото: Денис Казанський

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button