Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23446 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство внутрішніх справ змінило алгоритм, за яким реагуватиме на повідомлення про замінування. Відтепер рішення про необхідність евакуації ухвалюватиме безпосередньо керівник поліції.

Відповідний наказ випустив голова МВС, щоб не допустити зриву процесу голосування у день виборів до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня. Так, у день виборів на місце приїздитиме наряд поліції. Одночасно швидко формуватимуть підрозділ кіберполіції, вибухотехнічний підрозділ та інші, які передаватиме інформацію керівнику, і той вирішуватиме, чи доцільно евакуювати людей.

«Після відповідної перевірки такі повідомлення виявляються хибними, але перевірка приміщення займає багато часу», – зазначив перший заступник міністра Сергій Яровий.

Сьогодні, другого липня, на електронну пошту ДСНС надійшло повідомлення про замінування всіх дитячих садків Києві. Анонім запевнив, що вони вибухнуть о 13:00, повідомляє ТСН.

У Київраді повідомляли, що цього року значно побільшало таких повідомлень. Зокрема, за переші три місяці року надійшло 138 хибних повідомлень про замінування. Із них розкрито 57, затримали 49 псевдомінерів, яким загрожує до шести років позбавлення волі.

Щодо Київського метрополітену, то за останні п’ять років, з 2014-го, станції «мінували» 194 рази.

Так, 10 червня внаслідок повідомлень про мінування припиняли роботу п’ять станцій київського метро: «Золоті ворота», «Театральна», «Теремки», «Олімпійська» та «Печерська». 21 червня закривалися станції «Олімпійська», «Печерська», «Гідропарк», «Золоті ворота», «Театральна», «Хрещатик» та «Майдан Незалежності».

Також у червні часто «мінували» мережі супермаркетів, лікарні, пологові будинки, школи тощо. При цьому доводилося евакуювати з будівель важкохворих тощо.

У 2016 році поліція повідомляла, що з 2014 року, коли почалася війна на Донбасі, кількість таких повідомлень зросла більш, ніж у чотири рази.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button