Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Вероніка Луцька

З третього липня на Бессарабському ринку почали відмовлятися від пластику та поліетилену. Натомість планують використовувати пакети, контейнери і стакани з крафтового паперу. Для пакування м’яса та риби тут також передбачили підпергамент, який не пропускає вологу, жир та запах. 

Сьогодні вибір між папером і пластиком залишається за продавцями. «У Верховній Раді зареєстровано кілька законопроєктів про обмеження використання пластику, – розповідає прес-секретарка комунального підприємства Яна Мірошник. – Але поки вони не прийняті, ми не можемо нікого зобов’язати відмовитися від поліетиленових пакетів». 

Фото: Вероніка Луцька

Для того, щоб спонукати продавців таки підтримати ініціативу, першу партію брендованих пакетів і тари їм роздали безкоштовно, аби дати можливість спробувати, звикнути та визначитися з найбільш зручним видом пакування. Потім вони зможуть замовляти її у КП «Бессарабський ринок», або купувати деінде на власний розсуд. 

Серед працівників торговельних точок на ринку думки розділилися. «Я дуже добре ставлюся до цієї ініціативи, до мене постійно приходять клієнти з подібними проханнями», – розповідає Галина, продавчиня м’яса. Каже, що буде намагатися таки перейти на паперові пакети. Підтримує ініціативу й Ірина, що продає фрукти. «Але питання в тому, як до цього ставитимуться клієнти. За такі пакети треба платити, а до цього не всі готові». Іншої думки продавець горіхів та сухофруктів: «До мене з власною тарою прийшли лише один раз минулого року». До ініціативи він ставиться негативно: каже, що має важкий товар, який не витримують такі пакети.

Читайте також: Директор Бессарабського ринку про очищення від вивісок, пішохідну зону та реставрацію будівлі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button