Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: 112.ua

Фонд держмайна України не дозволяє знести п’ятий цех заводу «Більшовик», на місці якого мають звести з’їзд з розв’язки у напрямку «площа Перемоги – Індустріальний міст». Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Це зараз це не цех, там продають секонд-хенд і китайський ширвжиток. ФГУ гальмує і дає якісь відмовки, що знести цех неможливо», – розповів мер. Він додав, що якщо не зробити цього зараз, то після завершення реконструкції моста знесення цеху подорожчає.

Три місяці тому підрядник проєкту розповідав, що п’ятий цех, скоріше за все, не знесуть і це завадить будівництву розв’язки. Натомість в КМДА повідомляли про «домовленості». «Наскільки мені відомо, вже досягнуті якісь домовленості з заводом, в тому числі і документально. Переговори з Фондом держмайна ведуться й надалі», – коментував головний інженер Олександр Здольник.

Також повідомлялося, що працівники заводу виступали проти знесення, але, зрештою, погодилися заради суспільної необхідності. При цьому висунули умови – втрачені приміщення мають бути відшкодовані. Наразі площі п’ятого, ливарного, цеху «Більшовика» здають в оренду.

Нагадаємо, реконструкція Шулявського моста розпочалася 17 березня і триватиме 17 місяців. Вона почалася після двох років з моменту обвалу. Його одночасно зносять та відбудовують. Шляхопровід матиме шість смуг, основний проїзд буде прокладено через вулиці Довженка та Гетьмана. Лівоповоротні та правоповоротні з’їзди матимуть дві смуги руху. Як пояснював Олександр Здольник раніше, Шулявський міст має стати зручним для впровадження інженерних рішень у майбутньому.

Транспортний інженер Віктор Петрук пропонував проєкт, який більше заводольняв громадськість – його пропозицію тричі підтримували петиціями. Проте КМДА ухвалила будівництво за іншим проєктом.

Як стверджував Петрук, затверджений проєкт не відповідає принципам сталого розвитку міст. Зокрема, цей проєкт не покращує транспортну ситуацію, зберігає великі перепробіги транспорту внаслідок недорозв’язаності важливих напрямків руху, не вирішує питань розвитку велоінфраструктури, не покращує пріоритет громадського транспорту, захоплює міські земельні ресурси та знищує історико-культурну спадщину.

А на Instagram Шулявського моста на момент публікації новини підписалися понад вісім тисяч користувачів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button