Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23468 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація готелю у сучасному стилі. Фото: Вечірній Київ

Компанія «Маркон» змінила команду архітекторів і сьогодні, третього липня, запропонувала два нові проєкти готелю на Андріївському узвозі, 14-16 на консультаціях з архітектурно-містобудівною радою. Про це повідомляє Вечірній Київ.

Архітектори показали дві візуалізації: з фасадом, який імітує «київську старовину», та у «сучасному стилі».

Було майже вполовину зменшено площу будівлі. Висоту у фасадній частині, що виходить на Андріївський узвіз, зменшили до чотирьох поверхів і мансарди.

Також змінено концепцію готелю. Тепер планують створити апартаменти-люкс із кухнями. Площі ресторанів, вестибюлів і ресепшену буде скорочено.

Візуалізація готелю з фасадом «під старовину». Фото: Вечірній Київ

Все, що було показано, архітектурно-містобудівна рада забракувала.

Зокрема, проєкти розкритикувала керівниця ГО «Громада «Андріївський узвіз» Ольга Рутковська. Вона заявила, що архітектори не врахували умови існуючих містобудівних обмежень і не спиралися на вихідні дані. Також вона зазначила, що статус недобудови й земельної ділянки досі не врегульовано.

Водночас директор Департаменту містобудування та архітектури Олександр Свистунов констатував, що так чи інакше будівництво доведеться завершити, оскільки не можна залишити недобуд на знаковій для Києва вулиці.

Керівник «Київгенплану» Сергій Броневицький, зазначив, що призначення споруди було обрано правильно – на Андріївському узвозі має бути саме готель.

Нинішній стан недобуду. Фото: Вечірній Київ

Нагадаємо, наприкінці минулого року Київрада розірвала договір оренди ділянки з компанією «Маркон». Приводом стало те, що забудовник недоплатив місту майже мільйон гривень, а також не починав будівництво протягом перших трьох років після оформлення договору оренди.

Будівництво готелю Mercure Andreyevskiy почалося в 2012 році. Спершу планували дев’ятиповерхову споруду з фасадом у псевдоісторичному стилі. Будівництво призвело до акцій протесту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button