Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: opentv.media   

Третього липня комунальні працівники спиляли всі платани на вулиці Короленка у центрі Дніпра. Муніципальна варта слідкувала, аби місцеві мешканці не чинили супротив.

Фото: opentv.media

Активісти провели протестну акцію, влаштувавши «поховання» зрубаним деревам. Раніше жителі Дніпра підписали дві петиції на захист платанів на Короленка.

Фото: facebook.com/artem.romanyukov

На початку червня на вулиці почалися роботи з реконструкції. В муніципалітеті запевняли, що без видалення дерев не можна замінити інженерні мережі.

Фото: opentv.media

«Дерева зрізали для того, щоб безпечно перекласти всі комунікаційні мережі. Роботи будуть проводити на великій глибині, внаслідок чого коренева система може порушитися, а це загрожує наслідками. Особливо з такими ураганами, які проходять у цю пору року», – пояснили Інформатору в Департаменті інфраструктури Дніпра.

Натомість обіцяють висадити 70 нових дерев віком по дев’ять років.

Проект реконструкції вулиці Короленка в Дніпрі

Після реконструкції вулиця Короленка стане пішохідною. Її також зроблять зручною для маломобільних людей.

«Сучасна урбаністична практика така, що центральна частина міста повинна бути розвантажена від автомобільного транспорту. Цей шлях пройшли всі цивілізовані міста. Щоб не доводити місто до стану транспортного колапсу, як, наприклад, в Києві, потрібно починати вже зараз», – заявив головний архітектор Дніпра Дмитро Волик.

Проект реконструкції вулиці Короленка в Дніпрі

Реконструкцію Короленка планують закінчити до кінця року.

Проект реконструкції вулиці Короленка в Дніпрі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button