Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ганна Соловей отримує золото Європейських ігор

27 червня українська велосипедистка Ганна Соловей виграла золоту медаль на Європейських іграх у Білорусі. Утім, Федерація велосипедного спорту України привітала з перемогою не її, а голову Київської федерації велоспорту Сергія Мухомора.

«Вітаємо голову Київської міської федерації велосипедного спорту Мухомора С.В. з золотом Европейських Ігор у Мінську Ганни Соловей!» – йдеться у привітанні.

Таке формулювання обурило спортсменку, адже, за її словами, Мухомор не має жодного стосунку до її перемоги.

«Дивуюсь вашій некомпетентності та зневазі до спортсменів вашої ж федерації! Дуже хотілося б взнати, чому ви вітаєте не знайому мені людину, яку я ніколи не бачила, при цьому берете мою світлину і мій результат! Я навіть ніколи не бачила цю людину на власні очі! А найцікавіше те, що нічим, абсолютно нічим не допомагав мені цей чоловік у підготовці до змагань», – прокоментувала Ганна Соловей.

Президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко відповів на це зауваження образами та погрозами.

«Аню, дивись, як ми будемо навчатись. Ти відкрила рота, тепер ти за це платитимеш… Ти випадково виграла гонку і вирішила, що в тебе є право, порушуючи умови контракту, розтуляти рота? Ти зайшла на мінне поле», – написав він.

«Їздиш на моєму велосипеді, їздиш у моїй формі, на голові у тебе мій шолом. Будеш смердіти – проженемо і не згадаємо як звали», – додав Башенко.

Соловей заявила СТБ, що чекає на відставку Башенка з посади президента Федерації велоспорту.

У тому ж сюжеті журналістка бере коментар у Башенка і зауважує, що від нього пахне алкоголем. На це президент велофедерації відповідає: «Я теж відчуваю від вас запах алкоголю. Може, поцілуємося?».

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов висловив підтримку Ганні Соловей, назвавши тон Башенка неприпустимим і хамським.

Юридично Федерація велоспорту є громадською організацією і не підпорядковується міністерству. Однак у міністерстві запевнили Громадське, що розглядають варіанти, як можна зарадити ситуації.

На хвилі скандалу Федерація велоспорту опублікувала фото, на якому Башенко вручає Соловей гроші. У коментарі написали «Пишаємося історією! Пишаємося перемогами!».

Фото: facebook.com/ucfukraine

Як повідомляє Громадське, у лютому Башенко у схожому стилі спілкувався з іншою велоспортсменкою – Ольгою Віюк. Він принижував розумові здібності спортсменки та порівнював її з повіями.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button