Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: economic.bg

З 2020 року Франція планує ввести екологічний збір у вартість авіанапрямків із Франції. Про це повідомляє DW з посиланням на міністерку з питань транспорту Франції Елізабет Борн.

Податок розповсюджуватиметься на всі авіаквитки з французьких аеропортів. Зміни не зачіпатимуть перельоти на острів Корсика та французькі заморські території.

Розмір збору становитиме 1,5 євро для перельотів економ-класом всередині країни та Європи, 3 євро – за межі Європи, 9 євро – для перельотів бізнес-класом всередині країни та Європи, 18 євро – для перельотів на інші континенти.

Очікють, що податок збагатить держбюджет на 182 мільйони євро. Ці гроші скерують переважно на розбудову залізничних шляхів, позаяк ця інфраструктура розвивається у Франції як екологічно сприятлива. Введення податку схвалила екологічна рада Франції, яку очолює президент Емануель Макрон.

Читайте також: Париж закупить 800 електробусів та хоче відмовитись від дизельного палива у громадському транспорті

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button