Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23275 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Будівництво метро на Виноградар. Фото: Великий Київ

Назви станцій лінії метро на Виноградар «Мостицька» і «Проспект Правди», які зараз перебувають у процесі спорудження, – умовні, їх можуть перейменувати. Про це повідомив у інтерв’ю Великий Київ голова комісії Київради з питань транспорту Олексій Окопний.

«Це умовні назви, у проекті ними користають виключно з прив’язкою до місцевості. Я впевнений, що ближче до кінця будівництва будуть проводитися опитування та голосування серед киян, щоб назви були актуальні і географічно зрозумілі», – сказав він.

«Мостицьку» буде розташовано між вулицями Білицька та Межова. Неподалік – Мостицький масив. «Проспект Правди» будують на перехресті вулиці Порика і власне проспекту Правди. Це перша черга лінії на Виноградар, яку планують здати в експлуатацію наприкінці 2021 року.

На «Мостицькій» збудують три входи, на «Проспекті Правди» – чотири з різних сторін, а на самій станції заплановано дві бокові платформи.

Схема Київського метрополітену зі станціями, що будуються і проектуються. Фото у більшому розмірі за посиланням

Окопний визнав, що нові станції не вирішить всіх транспортних проблем Виноградаря, хоч і слугуватиме основною артерією руху. За його словами, метро варто доповнити наземним транспортом, зокрема прямими маршрутами від проспекту Правди до Лук’янівки і до «Академмістечка», а також покращити сполучення з Троєщиною і «Почайною».

Друга черга будівництва метро на Виноградар включає станції «Виноградар» і «Маршала Гречка», рендери яких було опубліковано у 2017 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button