Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Жилет спереду. Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

В Україні з першого вересня учні перших-четвертих класів будуть зобов’язані носити спеціальні світловідбивні жилети у темну пору доби, повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Запровадити таке правило уряд вирішив навесні під час Координаційної наради з питань безпеки дорожнього руху. Вважають, що це убезпечить дітей і зробить їх помітними для водіїв та інших учасників дорожнього руху.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман продемонстрував зразок спецодягу. Жилети роздаватимуть безкоштовно на початку навчального року.

«Жилет зроблено з якісних матеріалів, він індивідуальний для кожного. Закликаю батьків: слідкуйте, щоб дитинка йшла в школу і зі школи в цьому жилеті», – заявив Володимир Гройсман.

Спецодяг презентували на фоні агітаційного зображення «№11 у виборчому бюлетені» – партія Гройсмана «Українська стратегія» балотується до Верховної Ради.

І жилет ззаду. Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Голова львівського «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід розкритикував ініціативу.

«Я за прийняття урядом постанови, щоб усі автомобілі були жовтого кольору з червоними пасочками по діагоналі, зі світловідбивними елементами, щоб їх здалеку і в темряві було добре видно. Навіщо перекидати відповідальність за смерті на дорогах на дітей чи їхніх батьків?» – написав він у коментарях до публікації Гройсмана на Facebook.

Нагадаємо, місто витратить майже пів мільйона гривень на встановлення 25 пластикових муляжів школяра біля шкіл та дитячих садків на Сирці. Ця ініціатива також зазнала критики.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button