Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/anton.taranenko.5

Управління туризму КМДА запустило екскурсію «Локації зйомок мінісеріалу Chernobyl», повідомив начальник управління Антон Тараненко.

«Спочатку планували зробити виключно місцями зйомки, але порахували час й відстань між локаціями, зрозуміли, треба скорочувати… Змінюємо концепцію, формуючи продукт про Київ навесні 1986-го… Вигадуємо й обробку транспорту перед початком екскурсії спеціально підготовленою людиною, й сам раритетний бас, й респіратори, дозиметри, повістки та вино у гранованих стаканах. Все, щоб максимально занурити в ті часи», – розповів Тараненко.

Фото: пресслужба КМДА

Як повідомляє Вечірній Київ, гіди запрошують на тур фразою: «Увага, увага! У зв’язку з аварією на Чорнобильській атомній електростанції в місті Прип’яті складається несприятлива радіаційна обстановка…»

На старенькому ретроавтобусі радянських часів із Хрещатика група вирушатиме до першої точки – музею Чорнобиля. Під час поїздки екскурсоводи розповідають про перші дні після аварії й показують, яким маршрутом їхали автобуси до/із Прип’яті.

Фото: facebook.com/anton.taranenko.5

Після музею, у якому теж створили тематичну екскурсію, група вирушає до центру міста на Першотравневу демонстрацію.

У серіалі фігурують Троєщина й Оболонь, але їх у маршруті не передбачено через брак часу та київські затори. Водночас на екрані гіди показують фрагменти серіалу, які були зняті у Києві.

Фото: пресслужба КМДА

Тур буде доступний українською, російською, англійською та німецькою мовами. Триватиме він до чотирьох годин. Перша частина – автобусна, друга – пішохідна.

Фото: пресслужба КМДА

Вартість стартуватиме від 30 євро з людини. За ретроавтобус потрібно буде доплачувати. Також пропонуватимуть варіант туру з візитом у Чорнобиль та Прип’ять.

Замовити екскурсію можна буде на початку наступного тижня у п’ятьох туроператорів – Ukrainian incentives, Pan Ukraine, «Орнамент України», Kiyavia та «Загорье». Вся інформація з’явиться на сайті www.visitkyiv.travel.

Нагадаємо, попит на екскурсії до Чорнобиля зріс на 40% завдяки п’ятисерійній драмі від HBO, який транслювали у травні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button