Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мозаїчне панно «Квітучі сади» («Україна молода»)

Департамент охорони культурної спадщини КМДА підготував накази про надання охоронного статусу п’яти новим об’єктам.

Зокрема до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини потрапить мозаїчне панно «Квітучі сади» («Україна молода») на Дарницькому бульварі, 23. Об’ємну мозаїку було створено наприкінці 19070-х років.

Також до переліку занесуть дві сусідні садиби на вулиці Олеся Гончара, 74 та Гоголівській, 2; житловий будинок на вулиці Пушкінській, 30 та келії крилосних послушників на вулиці Сковороди, 2-А.

Охоронний статус нададуть також політехнічному ліцею КПІ, що на Політехнічному провулку, 2-А. Будівлю не видно на Google Maps через велику кількість МАФів і реклами, які торік прибрали. Натомість навпроти ліцею облаштували сквер.

Читайте також: Модерністський ансамбль студмістечка КПІ

Політехнічний ліцей КПІ

Цьогоріч КМДА направило до Мінкульту подання про занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України 39 об’єктів.

До кінця року планують закінчити реставрацію будинку Апштейна на вулиці Спаській, 12 та житлового будинек Биковського на вулиці Костянтинівській, 6/8.

Цьогоріч почнеться реставрація корпусу №16 келії Флорівського монастиря (Будинку Артинова) й адміністративної будівлі на Борисоглібській, 6.

У 2020 році почнуть реставрацію ще чотирьох пам’яток: будинку Брезгунова на Андріївському узвозі, 5/31, корпусу Братського монастиря на Сковороди, 2, житлового будинку на Сковороди, 9-Б та будівлі на Десятинній, 14.

Нагадаємо, першого червня перед Палацом дітей та юнацтва відкрили відреставрований комплекс фонтанів «Зорі та сузір’я», створений художниками Володимиром Мельниченком та Адою Рибачук.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button