Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

У Києві офіційно зареєстровано 2 мільйони 651 тисяча 235 осіб. Із них жінок – 56,7%. Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

За його словами, Київ став першим містом України, де створено Електронний реєстр територіальної громади. Звідси власне і взято зазначені цифри.

«Ми поки що єдине місто, де точна та актуальна інформація про чисельний склад зареєстрованого населення є в електронному вигляді», – заявив Давтян.

У КМДА збираються використовувати ці дані для контролю за рівнем заселеності районів і прогнозування розвитку міста на наступні роки.

За даними управління статистики, станом на 2017 рік у Києві проживало 2,9 мільйона осіб. Рахували на основі даних щодо державної реєстрації народження і смертності та змін реєстрації місця проживання.

Торік експерти «Інституту міста» стверджували, що у столиці фактично проживає близько чотирьох мільйонів людей. За їхніми прогнозами, до 2025 року населення Києва зросте щонайменше до п’яти мільйонів, а разом із передмістями – 7,5 мільйона.

У 2009 році Інститут демографії та соціальних досліджень НАНУ оцінював сукупне населення Києва, разом з незареєстрованими громадянами, у 3,1 мільйона осіб. Якщо рахувати передмістя, які планують у перспективі об’єднати в Київську агломерацію, – населення перевищує чотири мільйона.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button