На Одещині почали вирощувати кубічні кавуни (фото)
Виробник запевняє, що ягоди стиглі всередині, що рідкість для кубічних кавунів.
Виробник запевняє, що ягоди стиглі всередині, що рідкість для кубічних кавунів.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 303 днів. За цей час ми опублікували 26351 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Фото: Дунайський аграрій
Компанія «Дунайський аграрій» виростила першу пробну партію органічних кавунів у формі куба.
Фото: Дунайський аграрій
За словами директора Романа Дяжука, зазвичай більшість плодів кубічного кавуна лишаються незрілими, тому їх часто сприймають як декоративні. Однак він запевняє, що його компанії вдалося виростити саме стиглі кавуни. Як доказ він опублікував відео, на якому розрізає кубічний кавун.
Дяжук також припускає, що це єдиний кубічний кавун у світі, який також є органічним.
Фото: Дунайський аграрій
Хоча продукція викликала миттєвий інтерес, поки це пробна партія, які компанія не продає.
Кубічні кавуни зазвичай вирощують у пластиковому або скляному ящику. Складність полягає в тому, що кавун у прозорому ящику, не затінений листям, більше опалюється сонцем. Його також слід постійно перевертати.
Технологію вирощування розробили в Японії з метою знизити витрати на транспортування, оскільки товар кубічної форми займає менше місця і менше пошкоджується. Однак наразі вартість кубічних кавунів значно перевищує вартість звичайних.
Фото: Дунайський аграрій
Кавун можна виростити не лише у кубі. У Китаї продають форми для вирощування кавунів у вигляді Ісуса Христа або Санта Клауса.
Компанія «Дунайський аграрій» спеціалізується на органічних овочах, фруктах, злаках і бобових (зокрема, сочевиця, нут). Виробляють також органічні курячі яйця та овечу бриндзу.
«Маємо органічну надбавку в ціні 15% інколи 20%, але, повірте, її не вистачає — все з’їдають витрати на виробництво. Тому заробляю я однозначно менше, ніж мої сусіди, що ведуть звичайне землеробство. Таким чином, моральний аспект, що це здорова та правильна їжа, збереження довкілля й ґрунту — іноді набагато вагоміший, ніж будь-що інше», – розповідав Дяжук в інтерв’ю газеті АгроМаркет.
Цьогоріч площу під вирощування органічного кавуна збільшили до 40 гектарів і планують експортувати кавуни до Німеччини та країн Скандинавії.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті