На Одещині почали вирощувати кубічні кавуни (фото)
Виробник запевняє, що ягоди стиглі всередині, що рідкість для кубічних кавунів.
Виробник запевняє, що ягоди стиглі всередині, що рідкість для кубічних кавунів.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Компанія «Дунайський аграрій» виростила першу пробну партію органічних кавунів у формі куба.
За словами директора Романа Дяжука, зазвичай більшість плодів кубічного кавуна лишаються незрілими, тому їх часто сприймають як декоративні. Однак він запевняє, що його компанії вдалося виростити саме стиглі кавуни. Як доказ він опублікував відео, на якому розрізає кубічний кавун.
Дяжук також припускає, що це єдиний кубічний кавун у світі, який також є органічним.
Хоча продукція викликала миттєвий інтерес, поки це пробна партія, які компанія не продає.
Кубічні кавуни зазвичай вирощують у пластиковому або скляному ящику. Складність полягає в тому, що кавун у прозорому ящику, не затінений листям, більше опалюється сонцем. Його також слід постійно перевертати.
Технологію вирощування розробили в Японії з метою знизити витрати на транспортування, оскільки товар кубічної форми займає менше місця і менше пошкоджується. Однак наразі вартість кубічних кавунів значно перевищує вартість звичайних.
Кавун можна виростити не лише у кубі. У Китаї продають форми для вирощування кавунів у вигляді Ісуса Христа або Санта Клауса.
Компанія «Дунайський аграрій» спеціалізується на органічних овочах, фруктах, злаках і бобових (зокрема, сочевиця, нут). Виробляють також органічні курячі яйця та овечу бриндзу.
«Маємо органічну надбавку в ціні 15% інколи 20%, але, повірте, її не вистачає — все з’їдають витрати на виробництво. Тому заробляю я однозначно менше, ніж мої сусіди, що ведуть звичайне землеробство. Таким чином, моральний аспект, що це здорова та правильна їжа, збереження довкілля й ґрунту — іноді набагато вагоміший, ніж будь-що інше», – розповідав Дяжук в інтерв’ю газеті АгроМаркет.
Цьогоріч площу під вирощування органічного кавуна збільшили до 40 гектарів і планують експортувати кавуни до Німеччини та країн Скандинавії.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті