Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Адміністрація Великого Лондона запроваджує нові норми, які забороняють закриті спільні місця в новобудовах, повідомляє The Guardian.

Так, нещодавно в районі Кеннінгтон виник конфлікт між жителями нового комплексу Lilian Baylis та іншими місцевими, які живуть у «бідніших» будинках. Останнім було заборонено вхід до публічних просторів на території новобудови.

Компанія-девелопер Henley Homes розв’язала конфлікт минулого тижня, демонтувавши паркани та влаштувавши вечірку для всіх.

Така само ситуація у Грінвічі, де сім’ям із бідніших будинків відмовили у доступі на територію комплексу Seren Park Gardens. Сусідки Емма та Рейчел водять своїх дітей гратися на парковку, розташовану поряд із огородженим майданчиком для дітей заможніших мешканців.

«Принизливо, коли дітям, що живуть в одному районі, заборонено гратися разом», – зазначив мер Лондона Садік Хан. На його думку, сегрегація є морально неприпустимою.

«Купуючи нове житло, люди мають розуміти, що їм доведеться жити пліч-о-пліч із іншими, дуже різними, лондонцями, і їхні діти гратимуть разом», – заявила лідерка Партії зелених Шан Беррі.

Однак нові норми не стосуватимуться вже збудованого житла. Архітекторка Діна Борнат, яка просуває у муніципалітеті ініціативи з планування дружнього до дітей та інклюзивного житла, зазначає, що кількість закритих спільнот (gated communities) лише зростає.

Читайте також: У ЖК «Комфорт Таун» сплеск квартирних крадіжок. Чи сприяють паркани та охорона підвищенню безпеки?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button