Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Info Киев, Google Maps

Балансоутримувач кінотеатру «Київ» КП «Київкінофільм» та його новий орендар ТОВ «Сінема Сіті» розповіли про результати інвентаризації кінотеатру та концепцію його розвитку. Про це повідомляє ГО «Об’єднання культурної охорони», на запит якої й надали відповідь.

Зокрема, у червні кінотеатр вперше з 2008 року отримав охоронний договір — як пам’ятка архітектури місцевого значення. Департамент охорони культурної спадщини обстежив приміщення і склав відповідну документацію.

У свою чергу ТОВ «Сінема Сіті» почало прибирання всередині будівлі. Зокрема, розблокували запасний вихід, який, за їхніми словами, захаращив сміттям попередній орендар — ТОВ «КЦ «Кінотеатр Київ». Організації, які підтвердили свої права на майно, речі та документи, що зберігалися в кінотеатрі, вже отримали їх назад.

Проект оновлення кінотеатру оприлюднять після того, як він отримає експертне схвалення та узгодження з КМДА. До проектування залучили онуку проектувальника «Києва» Олексія Тація – архітекторку Людмилу Каминіну. З нею консультується нова команда кінотеатру.

Ілюстрації оригінального проекту від родини архітектора.

Також готують архітектурно-історичну довідку та паспорт будівлі.

Новий орендар також запевнив, що серед пріоритетів кінотеатру залишаться українське кіно, фестивальне, арт-хаусне та мейнстримне  і що вартість квитків залишиться в діапазоні 80–150 гривень.

Нагадаємо, місяць тому активісти вимагали провести відкритий конкурс концепцій кінотеатру – на противагу конкурсу за пропозицією найвищої вартості оренди, а також припускали, що новий орендар підвищить вартість квитків, аби компенсувати високу орендну ставку.

У «Сінема Сіті» заявляли, що діяльність кінотеатру не буде комерційно вигідною, якщо залишити програму без нововведень.

Кінооператор Микола Базаркін, якого під час протестів під кінотеатром побила Муніципальна охорона, зазначав, що «Сінема Центр» було засновано панамським офшором. Власниками компанії є двоюрідні брати Олександр Роднянський та Борис Фуксман, а також Міхаель Шліхт, російський прокатник і продюсер фільмів «Сталінград», «Батальон», «Спасибо, что живой».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button