Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Хресна хода під час 1030-ї річниці Хрещення Русі

27 та 28 липня на час святкування 1031-річчя хрещення Київської Русі буде обмежено рух у центрі Києві, повідомляє КМДА.

Окремі хресні ходи проведуть новостворена Православна церква України, УПЦ Київського патріархату та УПЦ Московського патріархату.

У суботу 27 липня заходи проводитиме УПЦ МП. Святкування почнеться о 13:00 молебнем на Володимирській гірці, далі віряни пройдуть хресною ходою до Києво-Печерської лаври. Вранці в неділю перед Успенським собором проведуть літургію.

У суботу на час заходів буде прекрито вулиці Трьохсвятительська, Хрещатик, Володимирський узвіз, Грушевського, Мазепи та Лаврську.

У неділю 28 липня ПЦУ проведе літургію на території Софії Київській. Потім віряни пройдуть ходою від Софії до Володимирської гірки, де предстоятель митрополит Епіфаній відслужить молебень.

У той же день УПЦ КП проведе літургію у Володимирському кафедральну соборі та хресну ходу навколо цього ж собору. У травні Філарет передумав об’єднуватися з ПЦУ та заявив про відновлення Київського патріархату.

У неділю перекриватимуть вулиці Володимирську, Софійську, Алли Тарасової, Малу Житомирську, Михайлівську, Костьольну, Трьохсвятительську, Велику Житомирську.

Автобуси 114, 24, 62, 55 та тролейбуси 38, 6, 16, 18, їздитимуть за зміненими маршрутами. Докладніше зі схемами можна ознайомитися на сайті Київпастрансу.

У поліції Києва заявили, що очікують участі понад 20 тисяч вірян у хресних ходах. Буде залучено всі підрозділи поліції, зокрема, вибухотехніки, кінологи та спецпризначенці.

Окрім цього, у неділю громадський рух «Почайна» організує фестиваль «Живи, річко!» на березі Йорданського озера.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button