Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Таким фото Марченко проілюстрував свої роздуми щодо жіночого одягу

Уповноважений з гендерних питань, заступник голови Запорізької облради Владислав Марченко опублікував фото дівчат у коротких спідницях та закликав жінок вдягатися скромно.

Марченко написав, що такі роздуми спали йому на думку під час відвідування спортзалу, в якому сам чиновник тренується у коротких шортах.

Скріншот з відео на сторінці Марченка у Facebook

Посадовець поділяє жінок на «Королев» і «проституток». Перші, на його думку, закривають тіло одягом: «чим мудрііша жінка, тим вона закритіша». Другі – оголюються на публіці.

На думку Марченка, ставлення до жінки визначається її одягом.

Пост викликав обурення, тож посадовець закликав феміністок «зареєструватися шматком лайна в коменті». Наразі Марченко вже видалив обидва пости, але скріншоти розійшлися соцмережами. Наприклад, тут можна ознайомитися з повним текстом.

Урядова уповноважена з гендерної політики Катерина Левченко розповіла платформі Повага, що українське законодавство не може визнати пост дискримінаційним без скарги.

«Вислів заступника голови Запорізької Обласної Ради має стати предметом уваги Експертної ради з питань розгляду звернень за фактами дискримінації за ознакою статі при Міністерстві соціальної політики. Але для цього організація чи фізична особа має надати скаргу. Можливостей для судів визнати цей пост дискримінаційним, наразі немає», – пояснює вона.

Торік Уповноважений з гендерних питань захоплювався Угандою, де гомосексуальність переслідується законом. Цей пост досі збережено.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button