Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Electrek

Адміністрація Варшави виділила 105 мільйонів доларів (400 мільйонів польських крон) на 130 електробусів у муніципальний транспортний парк. Про це повідомляє видання Electrek.

Автобуси, які не продукують шкідливих викидів, постачатиме місцевий виробник Solaris, який постачатиме також 250 електробусів у Мілан. До Варшави 130 електробусів поставлять у 2020 році.

130 електробусів Urbinos будуть оснащені акумуляторами Solaris High Power потужністю 150 кВт/год з гарантією на сім років. По місту розташують зарядні станції потужністю більше 400 кВт. Також ці автобуси заряджатимуться завдяки струмоприймачам ромбовидної форми на даху.

Транспортний оператор Варшави MZA каже, що за два роки дизельні автобуси взагалі перестануть пускати центральним маршрутом «Королівський тракт», який з’єднує історичну місцевість з новими вулицями. До цього часу MZA запустить містом 400 електробусів.

За словами фірми-виробника, тендер від MZA став найбільшим свого роду у всій Європі. Видання зазначає, що компанія, скоріше за все, має на увазі замовлення саме на електробуси шарнірного сполучення.

Зазначимо, що від дизельного транспорту відмовляються зокрема у Парижі, Таллінні, Римі, Тель-Авіві.

Читайте також: Європа відмовляється від дизеля. Чи варто Україні очікувати ще один наплив старих авто?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button