Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Тіло чоловіка на станції метро «Золоті ворота». Фото: Інформатор

Речниця Київського метрополітену Наталя Макогон звинуватила активістів, які просували ідею встановлення дефібриляторів на станціях підземки, у піарі власного бізнесу.

«Розумію, що бізнес є бізнес, але піар на чужій смерті мені гидкий», – написала вона 29 липня, після того як у метро помер літній чоловік.

Інцидент стався на станції метро «Золоті ворота». Чоловіку раптово стало зле, і він знепритомнів. Бригада медиків констатувала смерть. Схожий випадок стався місяць тому, 22 червня: літня жінка впала у переході між станціями «Хрещатик» і «Майдан Незалежності», її також не вдалося врятувати.

Активісти вважають, що більшості з таких смертей вдалося би запобігти, якби на станціях метро були автоматичні дефібрилятори.

19 апаратів буде встановлено на кошти, передбачені Громадським бюджетом (дивіться перелік станцій). Ще 50 апаратів планує закупити Центр громадського здоров’я Києва, на що в міському бюджеті передбачено чотири мільйони гривень.

Наталя Макогон звинуватила активістів у тому, що вони замовчували появу дефібрилятора на станції «Лук’янівська», бо «на цьому не зробити рекламу своїх послуг». Вона також заявила, що дехто бажав їй «смерті без дефібрилятора».

Також, речниця метрополітену зауважила, що лишаються три непрояснені питання: чи відома кількість випадків у метро, коли дефібрилятор врятував би людину; чи можна впровадити відповідальність за крадіжку чи пошкодження дефібрилятора; хто нестиме відповідальність в разі, якщо обладнання спрацює некоректно.

Зазначимо, що ті ж аргументи висували представники метрополітену під час обговорення проєктів Громадського бюджету.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button