Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кур’єри Menu.ge у Грузії. Фото: menugroup.co.uk

Цієї осені на українському ринку запуститься новий сервіс доставки їжі під брендом Menu.ua, повідомляє AIN.UA.

Сервісом керуватиме вірменська компанія Menu Group, яка наразі працює у трьох країнах: Білорусі, Грузії та власне Вірменії.

Компанія щойно придбала український агрегатор Eda.ua, в якому працює 40 людей – ця команда увійде в новий сервіс доставки їжі. Ця угода дозволить вірменській компанії швидше зайти на український ринок з уже готовою командою та експертизою.

В Україні Menu.ua працюватиме за гібридною моделлю: у 10 містах замовлення доправлятимуть самостійно, а в 29 містах працюватимуть як агрегатор.

Протягом наступних двох років Menu Group готова вкласти у розвиток українського проєкта щонаменше 100 мільйонів гривень, запевняє її засновник Ваган Керобян.

Загалом він оцінює ринок доставки їжі в Україні у 10-15 мільярдів гривень, і цей обсяг щороку зростає на 20-25%. Близько 4-5 мільйонів українців замовляють їжу онлайн.

«Зараз онлайн-продажі генерують близько 20% від загальної кількості ресторанів, однак цей показник зростає, оскільки частота замовлень онлайн вже вдвічі-втричі перевищує дані щодо відвідуваності», – каже Керобян.

Наприкінці 2018 – на початку 2019 року у Києві почали працювати сервіси доставки їжі Glovo та UberEats. Минулого тижня кур’єри Glovo двічі виходили на протести проти умов праці.

Читайте також: Як насправді працюють Glovo і UberEats, та як ці компанії впливають на розвиток міста

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button