Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23477 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Bahram Bayat, Unsplash

Компанія Миронівський хлібопродукт оголосила про рішення припинити виробництво гусячого м’яса та фуа-гра на Снятинській птахофабриці. Це станеться до початку вересня 2019 року.

«Виробництво фуа-гра не відповідає стратегії та політиці компанії, яка є світовим лідером у сферах захисту навколишнього середовища, соціальної відповідальності та турботи про тварин», – йдеться у заяві компанії.

Фабрику, розташовану в Івано-Франківській області, продадуть. Повідомляється, що її активи складають 0,5% активів холдингу, заснованого бізнесменом Юрієм Косюком.

За даними зоозахисної ініціативи Відкриті клітки, це єдина ферма в Україні, яка вирощувала гусей зі штучно збільшеною печінкою, з якої виготовляють паштет фуа-гра. За минулий рік Миронівський хлібопродукт продав близько 100 тонн гусячої печінки.

Взимку Відкриті клітки опублікували відео жорстокого поводження з птахами на цій фабриці. Також триває збір підписів під петицією про заборону продажу фуа-гра у ресторанах та магазинах.

У відповідь Миронівський хлібопродукт обіцяв, що розслідує умови поводження з тваринами на підприємстві.

У віці двох місяців гусей доправляють на відгодівлю – «гаваж», мета якої – збільшити об’єм печінки з нормальних 100 грамів до 500 грамів. Відгодівля триває 21 день. Їжу заштовхують під сильним тиском за допомогою силіконового шлангу, змащеного машинним мастилом. Іноді це призводить до розриву стравоходу. Хворих та травмованих птахів б’ють по голові, щоб пришвидшити смерть, або просто кидають напризволяще.

Увага! Відео містить сцени жорстокості.

Ухвалені ще 2010 року зміни до закону України про захист тварин забороняють травматичні технології відгодовування.

Читайте також: На Миронівському хлібопродукті слідкують за емоціями працівників. Нещасливих — звільняють

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button