Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі фото: CNN

На даху ТЦ Cosmo Park у Джакарті, Індонезія, мешканці живуть у житловому містечку з цілісною інфраструктурою та без автомобілів. Про це повідомляє CNN.

Будинки мешканців містечка Cosmo Park.

Однойменне містечко розташоване на 11 поверсі ТЦ. У ньому діти вільно катаються на велосипедах, дорослі вигулюють собак, біля будинків готують барбекю; є також міні-маркет, пральня та басейн. В місто спускаються автомобілями по рампі.

Фазіла з сином на безпечній дорозі.

«Тут так добре: багато відкритого простору, і мій син завжди в безпеці на велосипеді», – розповідає мешканка Cosmo Park Фазіла. У своєму садку жінка вирощує баклажани, томати та перець чілі. Інші мешканці додають, що в містечку на даху у них виникло почуття домівки – через більшу приватність простору.

Родина Фазіли переїхала до Джакарти з Мумбаї і обрала житло на даху ТЦ через часті повені в нижньому місті. При цьому вона не вважає життя на такій висоті ізольованим. Поспілкуватися з сусідами легко, наприклад, під час годування птахів. Вони, до слова, живуть на місцевих деревах.

Інша родина у Cosmo Park.

ТЦ збудували десять років тому у районі, переповненому подібними комлпексами. До літа 2019 року Cosmo Park залишався невідомим за межами Джакарти – аж поки його не засняв фотодрон. У Twitter публікацію зі світлинами містечка поширили 27 тисяч разів.

Зазначається, що наразі Індонезія потерпає одразу від кількох криз: заторів, забруднення повітря і переповненості у містах. Через це столицю навіть збиралися перенести в інше місто.

Читайте також: Яким буде нове соціальне житло у Мексиці? (проєкт)

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button