Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі фото: rau.ua

Першого серпня у ТРЦ River Mall на Осокорках відкрився другий у Києві кінотеатр мережі «Планета кіно». Серед його особливостей – 10 залів, величезний екран IMAX with Laser в одному з них, можливість замовлення їжі й напоїв під час сеансів та інклюзивні приміщення, повідомляють The Village та Vector.

Всього в новому кінотеатрі п’ять залів Cinetech+, три – RE’LUX та по одному 4DX та IMAX with Laser.

Екран у залі IMAX with Laser (327 місць) розміром 29 на 12 метрів є найбільшим у Києві. Як розповідає співзасновник мережі Дмитро Деркач, лазерний проектор у цій залі створює більш контрастне, різке та насичене зображення і відтворює глибший чорний колір. Залу також обладнали 12-канальною звуковою системою (у РЦ «Блокбастер» – п’ятиканальна).

«У нас величезний екран у лазерному IMAX – 29 на 12 метрів. Можу помилятися, але це, ймовірно, найбільший екран у Києві, а то й у всій Україні. Знайшов інформацію, що в “Київській Русі” екран 26 на 11 метрів, мені він здавався найбільшим з усіх, що я бачив», – пише Деркач.

 

4DX–зала більша ніж у кінотеатрі поряд зі станцією метро «Почайна» – 211 місць замість 156. Тепер серед супровідних ефектів глядачі бачитимуть сніг, який проте йтиме біля екрану, а дим до зали запускатимуть чотири дим-машини замість двох. Зазначають, що крісла розробили в такий спосіб, аби всередину падав поп-корн, а також збильшили прохід між рядами.

VIP-місця залу Cinetech+ та всі у RE’LUX оснащені однаково: трьома режимами регулювання сидінь, вбудованими в них охолоджувачами напоїв та можливістю замовляти закуски, які під час перегляду приноситиме офіціант. Воду та ігристе тут можна куштувати безкоштовно.

Зазначається, що в кіномаркеті розширили меню, зокрема додали новий фруктовий напій «слаш». На барі його можуть розбавити з алкоголем.

Тут також працює ресторан.

Кінотеатр вважають інклюзивним, позаяк його розробляли за 22 критеріями універсального простору з ініціативою «Доступно.UA». Так, у приміщенні збудували вхід, туалети та ліфти для відвідувачів з інвалідністю та дітей. Для маломобільних глядачів у залах також передбачені спеціальні місця.

Незабаром відкриють «ресурсну кімнату» для людей з аутизмом, ігрову зону для дітей за проєктом бюро Balbek Bureau і бар.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button